Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak egy gólra volt jó a Barcelona

2010.01.30. 22:11 Módosítva: 2015-05-19 04:11:58
A végig nagy fölényben játszó Barcelona továbbra is veretlen a spanyol futballbajnokságban. A 20. fordulóban Gijonban nyert 1-0-ra a hihetetlen elszántan és lelkesen küzdő Sporting ellen. A Real Madrid sem hibázott, 18 és fél év után először nyert La Corunában.

Az első pillanattól hatalmas nyomás nehezedett a Sporting Gijon kapujára. A hazaiak hihetetlen lelkesedéssel igyekeztek pótolni a két csapat közötti jelentős tudásbeli különbséget. Bár a Gijonnak is akadt veszélyes akciója, de leginkább Victor Valdés kifutásai borzolták a Barcelona-hívők idegeit.

A katalánok játéka majdnem tökéletes volt, egyedül a jobb hátvéd posztjáról hiányzó Dani Alvest nem sikert megfelelően pótolni. Puyol messze nem tudott olyan produkciót nyújtani, mint amire a brazil képes.

A vendégek nyomását a 29. percig bírták a hazaiak. Ekkor Messi gyorsan elvégzett egy szabadrúgást és a leshatárról induló Pedrót ugratta ki, aki szép gólt lőtt.

A Thierry Henry helyén szereplő 22 éves csatár 17. meccsén a hatodik gólját lőtte. Az első félidőben Ibrahimovic játéka tűnt a leggyengébbnek, Xavi és Iniesta megint zseniális labdákkal hozta helyzetbe a csatárokat.

A második félidőben sem változott a játék. A Sporting ha lehet még elszántabban próbált a Barcelona kapuja elé jutni, de kevés sikerrel. A hazai tréner Preciado két cserével próbálta még veszélyesebbé tenni csapatát.

A vendégek csatárai a legnagyobb helyzeteket is kihagyták, Pedro az üres kapu előtt is hibázott, így az utolsó percekben a Gijon az egyenlítésért támadott, de a szabadrúgások nem voltak igazán veszélyesek.

A Barcelona húsz forduló után továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot és sorrendben 21. bajnoki meccsén maradt veretlen.

A Real Madrid nem hagyta, hogy legfőbb riválisa nyolc ponttal lépjen el. Hatalmas iramban és nagy fölényben játszotta végig a Deportivo elleni meccs első félidejét, különösen a szélen vezetett akciók jelentettek veszélyt a hazai kapura.

Aztán egy védelmi hibából született az első gól, majd egy zseniális Guti-passzból a második. Kaká indításával Guti lépett ki, de nem lőtte el száz százalékos ziccerből, hanem hátrasarkalta és az érkező Benzema az üres kapuba helyezett.

A második félidőben kissé visszavett a Real és már a Depornak is akadtak lehetőségei. De gólt csak a 86. percben tudott lőni, azt is 11-esből. Riki buktatásáért megítélt büntetőt a sértett lőtte be, Iker Casillas bár beleért, védeni nem tudta. A 91. percben aztán Benzema második góljával végképp eldőlt a meccs. 17 nyeretlen meccs és 1991. november 2-a után győzött megint a Real Madrid La Corunában.