István, Vajk
17 °C
34 °C

Rudolf Gergely a Genoába szerződött

2010.01.30. 09:22
Két nappal az átigazolási szezon zárása előtt a tízszeres magyar válogatott csatárt, Rudolf Gergelyt megvásárolta az olasz bajnokság nyolcadik helyén álló Genoa. A ligában Koman Vladimir mellett ő lesz a másik magyar játékos. A bajnok Debrecen nem erősítette meg a sportnapilap hírét.

A hét közepén a holland Ajaxszal tárgyalt a magyar válogatott valamint a Debrecen csatára, Rudolf Gergely, de szerződést végül nem kapott. A Nemzeti Sport úgy tudja, a játékos Olaszországban folytatja pályafutását, de nem a korábban emlegetett Fiorentinánál, hanem a Genoánál.

A lap szerint még menedzsere, Vladan Filipovics sem tudta, hogy a csatár a városban utazott, és négyéves szerződést írt alá. Mivel a csapattól az argentin Hernan Crespo elment pénteken, kézenfekvő volt pótlása, és abban bíznak, hogy Rudolf Gergely megfelelően helyettesítheti.

A 25 éves játékos a francia Nancyban nevelkedett, de nem tudta beverekedni magát a keretbe, nyolc év után innen tért haza Debrecenbe.

Magyar bajnokikon 22 gólt szerzett, a Bajnokok Ligája selejtezőjében bombagólt lőtt a Levszkinek, majd a főtáblán kétszer volt eredményes. Mindkét gólt az olasz Fiorentinának lőtte, amelyik egymillió eurót áldozott volna érte, és előfordulhat, hogy ennél többet fizetett a Genoa.

Az olasz csapat kiesett az Európa Ligából, a bajnokságban jelenleg a nyolcadik helyen áll, szombat este Nápolyban játszik.

A DVSC közleményben reagált

Rudolf Gergely sorsa véglegesen hétfőn tisztázódik. Ekkor eldől, hogy DVSC-TEVA számít-e a csatárra, elutazik-e a csapattal a törökországi edzőtáborba, vagy már nem lép többet pályára a Loki színeiben. Olyan információval nem kívánunk szolgálni, ami nem megalapozott, ezért kérjük szurkolóink türelmét. Hétfőn pont kerül az ügy végére.