Orsolya
10 °C
21 °C

Ütközik 2 magyar futballválogatott meccse

2010.02.10. 11:14
A felnőttek oroszok elleni, hazai barátságos mérkőzését nem sikerült nyolc órára eltolni, belelóg az U21-esek egyik legfontosabb idegenbeli selejtezőjébe.

Március harmadikán, szerdán két magyar labdarúgó-válogatott is közel azonos időben lép pályára: a huszonegy éven aluliak hat órától Európa-bajnoki selejtezőt játszanak Rietiben, az olaszok utolsó esélyüket szeretnék megragadni, hogy még kijussanak Dániába.

A várhatóan Komannal, Németh Krisztiánnal felálló magyar csapat - ha nem kap ki - hatalmas lépést tehet az azonnali továbbjutást érő csoportelsőség felé.

A világbajnoki bronzérem után a válogatott sokakat érdekel, így meccsüket sokan fogják nézni.

A csoport állása

1. Wales 6 meccs/13 pont, 2. Magyarország 4 meccs/9 pont, 3. Olaszország 5 meccs/7 pont, 4. Luxemburg 7 meccs/pont, 5. Bosznia 4 meccs/4 pont

A hátralévő meccseket itt megnézheti

Aki az U21-eseket végignézi, nem láthatja a felnőttek barátságos meccsének elejét a Guus Hiddink vezette oroszok ellen, a győri meccs ugyanis fél nyolckor kezdődik. Az oroszok a tévék miatt ötórás kezdést szerettek volna, az időeltolódás miatt Moszkvában ekkor már hét óra van.

„Elmentünk, ameddig lehetett, fél nyolcig tudtuk eltolni az időpontot, Moszkvában ekkor már fél tíz van. Az UEFA-előírás szerint kedden, az európai szövetség hivatalos játéknapján kellett volna játszani, de Egervári Sándor kérésére ez elcsúszott szerdára, a hivatalos FIFA-játéknapra, mert így egy nappal többet készülhet csapata. A hatos kezdés a tévéközvetítés miatt megmaradt. A tárgyalások még folynak, hogy megoldjuk a helyzetet” – mondta Serényi Péter.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke a négyes kezdést nem tartotta megfelelőnek, szerdán az túl korai lenne. Az oroszok a világbajnoki pótselejtezőben alkalmazkodtak a szlovénokhoz és nyolc után játszottak.