Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

A bíró elismerte, lesgólt adott a Bayernnek

2010.02.19. 15:19
A norvég Tom Henning Övrebo játékvezető beismerte, hibázott a Bayern München-Fiorentina BL-nyolcaddöntő harmadik góljánál. Az olaszok végleg eltiltatnák a korábban már egyszer botrányt okozó bírót.

Az olasz futballszövetség elnöke, Giancarlo Abete hivatalos panasszal fordult az UEFA-hoz Tom Henning Övrebo hibái miatt, amik a Fiorentina vereségéhez vezettek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének müncheni, első meccsén.

A norvégon jogtalan olasz és elmaradt német kiállítást, illetve a Bayern München győztes gólját kérik számon, a 89. percben esett Miroslav Klose-találat Abete elnök szerint azért különösen botrányos, mert „nem centikkel, hanem méterekkel volt lesen a német csatár”.

Az olaszok, azt szeretnék, ha a norvég játékvezető nem vezethetne több meccset a legmagasabb szinten. Övrebónak nem ez az első botránya, tavaly a Chelsea-nél borított ki mindenkit, amikor a Barcelona a 91. percben szerzett góllal kiverte a londoniakat a BL elődöntőjében.

„A visszajátszások alapján valóban úgy néz ki, hogy hibáztunk, amikor nem érvénytelenítettük a gólt, de a pályán nem így láttuk. Bár az asszisztensem intésére adtam meg a gólt, ez az én felelőségem: ő ajánl valamit, én pedig eldöntöm, elfogadom-e” - nyilatkozta a bíró.

A londoni botrány és a müncheni rossz ítéletek miatt az UEFA megfontolja, hogy további meccseket bízzon-e rá. „Ez a szövetség döntése lesz, amit tudomásul fogok venni. Eldöntik, elég jó vagyok-e az újabb feladatokhoz, és ha felkérnek, el fogom vállalni” – mondta Övrebo, aki 1994 óta FIFA-tag, vezetett vb-, és Eb-meccseket, számtalan európai kupameccset, döntőket.  • Bérelnék
  • Hírek