Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Koeman: A 2. hely a cél az Eb-selejtezőn

2010.03.01. 18:17 Módosítva: 2010.03.01. 18:18
A hollandok erősek, a többiektől nem kell félni, a svéd, a finn és a magyar csapat között nincs nagy különbség. Gera visszatérhet a válogatottba, ha megteszi az első lépést.

Tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra, az Európa-bajnoki selejtezőben a csoport második helyét akarja elérni csapatával Erwin Koeman, a magyar futballválogatott kapitánya.

A holland hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a sérült Dzsudzsák Balázs nem játszhat szerdán Győrben, az oroszok elleni felkészülési meccsen.

"A világbajnoki selejtezőkről már eleget beszéltem, mostantól az Európa-bajnoki kvalifikációra szeretnék koncentrálni. - fogalmazott Koeman. - Azt már most elmondhatom, hogy egyénileg és csapatként is sokkal többet kell mutatnunk ahhoz, hogy a csoport második helyén végezzünk."

A kapitány tudja, hogy a kitűzött cél miatt támadhatóvá válik, de semmiképpen nem lenne elégedett a harmadik vagy a negyedik hellyel.

"Akaraterőben és mentális felkészültségben mindenképpen fejlődniük kell a játékosoknak, mert a technikai tudás megvan ahhoz, hogy sikeresen vívjuk meg az Eb-selejtezőket" - mondta. A svéd, a finn és a magyar csapat között nincs nagy különbség, az öt ellenfél közül a hollandok a legerősebbek.

Koeman nyitott arra, hogy a tavalyi utolsó világbajnoki selejtezőn a válogatottságról lemondott Gera Zoltánnal beszéljen a visszatéréséről, de véleménye szerint az első lépést a futballistának kellene megtennie.

"Építkezni szeretnék a vb-selejtezőkben szerzett tapasztalatokból. Céltudatosan kell futballoznunk, és tanulnunk kell a tavaly elkövetett hibáinkból. Az alap megvan, ezért azt mondom: ez nem újrakezdés, hanem a már korábban megkezdett munka folytatása."