Jenő
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Pisztolytáskás francia a legidétlenebb mez

2010.03.04. 19:42
Az év első hivatalos FIFA-játéknapján bemutatkoztak a válogatottak 2010-es vb-re szánt mezei. A németek után a spanyolok is feketét viselnek majd, az új-zélandiakat is visszaöltöztetik, visszatér a vállpánt és a furcsa nemzeti színű csíkok.

A világbajnokságok évében az első felkészülési meccseken mutatják be a csapatok a tornára készített mezeiket.

Az angolok kis csellel megelőzték a többieket, az ő 2010-es mezüket a Kasabian rockegyüttes mutatta be egy párizsi koncerten. A franciák valószínűleg kényszerből jöttek ki az új trikóval még tavaly novemberben, amikor pótselejtezőkre kényszerültek Írország ellen.

henryháta

Mindkét mérkőzésen az új, igen furcsa póló volt rajtuk, amin egy pisztolytáska lenyomata látható: a fekete csík a vállaknál, nagy kereszt a háton. A motívum oka ismeretlen.

A németek új idegenbeli mezüket először viselték szerdán, de már volt róla szó, amikor a csapatfotózás után egy angol lap Adolf Hitler arcképével illusztrálta és lenácizta.

A fekete újdonság - persze hazainak marad a fehér - , de ha eltekintünk a Daily Star hangulatkeltésétől, valóban jól sikerült, ahogy a spanyolok hét közepén látott sötétkékje is szép lett.

A világhírű új-zélandi rögbicsapat beceneve All Blacks, mert mindig tiszta feketében játszik, ezért a futballisták - akikre a kijutás előtt kevés figyelem jutott a rögbisek mellett - az All Whites-t választották, de a Nike csinált nekik is fekete kollekciót.

A hollandok első szerelése marad a narancs, az idegenbeli a korábbihoz hasonló fehér csak nemzeti csíkokkal a mellkason, kicsit mint a németek 90-es vagy 94-es mezén.

A hollandok vb-n látott vállpontos csíkját az amerikaiak örökölték meg, a kék alapon átfutó vonáshoz már csak egy kard hiányzik az oldalukról.

A portugálok bordó-zöld kombinációja mellett már a cseremezükön is ott van mindkét szín, a függőleges csíkos elrendezés viszont nem sikerült valami szépre. 2006 elődöntőse korábban már játszott hasonló mezben, Brazília dél-afrikai meze meg pontosan olyan, mint az 1998-as.