Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Nyugodjon békében, Mester

2010.03.08. 17:39
100. mérkőzésére készült a Macclesfield élén Keith Alexander, de nem élte meg az angol negyedosztály kiesési rangadóját, kedden meghalt. Csapata emlékére nyerte meg a rangadót.

„Ez lesz a mi nagy meccsünk. Ezt kell mindenképpen megnyernünk” – mondta az angol negyedik ligás (League Two) Macclesfield edzője, Keith Alexander a hétvégi, Hereford elleni idegenbeli mérkőzésről, de már nem élhette meg a rangadót, szerda este összesett, és meghalt.

Az 53 éves edző március 3-án, a Notts County elleni idegenbeli vereség után otthonában lett rosszul, korábban agyi értágulata miatt jó időre munkájával is felhagyott, feltehetően halálát is ez okozta, bár a pontos okot nem közölték.

2003-as betegsége után visszatért, két éve vezette a Macclesfieldet, a klub elöljárói a tragédia után közölték, néhány nappal korábban hosszabbították meg szerződését.

A herefordi mérkőzés megemlékezéssel kezdődött, játékosai "Nyugodjon békében, mester" (Rest in peace, Gaffer) feliratú pólóban mentek a pályára. A vendégszurkolók gyászához a hazaiak is csatlakoztak, együtt énekelték, hogy "Alexander szelleme velünk marad”. Ez lett volna a szakember 100. mérkőzése a Macclesfieldnél.

A mérkőzést 2-0-ra a Macclesfield nyerte, az elhunyt edző csapata a 24 csapatos liga 20. helyén áll, három pontra megközelítette a legyőzött, 17. Herefordot. „A mesterért játszottunk, érte nyertük meg a meccset. – mondta a csapatkapitány Paul Morgan. – Szóba került, hogy elhalasztjuk a meccset, de sem Keith fia, sem a felesége nem támogatta az ötletet. Mindketten tudták, hogy ő is azt akarná, hogy játsszunk.”

Keith Alexander 1993-ban, amikor a Lincoln Citynél kinevezték, az angol futball első fekete edzője lett.