Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Bayern-MU és Arsenal-Barcelona a BL-ben

2010.03.19. 12:24
A nyolcban lesz Lyon-Bordeaux és Inter-CSZKA Moszkva is, külön ágon a MU és a Bayern, illetve az Inter és a Barca.

Kisorsolták pénteken Nyonban a Bajnokok Ligája negyeddöntő-párosításait, illetve két ágát a döntőig. Mindenki kaphatott mindenkit, így az első párba össze is húzták a Lyont és a Bordeaux-t.

A Bayern München a Manchester Unitedet fogadja az első meccsen, az Arsenal a Barcelonát, az Inter a CSZKA Moszkvát.

000T TRPar3128216

1998-99 óta a legváltozatosabb a mezőny, a nyolcba hat ország csapatai kerültek be, két angol és váratlanul két francia.

A sorsolás és az ágak a döntőig

1. Lyon-Bordeaux

2. Bayern-MU

3. Arsenal-Barcelona

4. Inter-CSZKA

Elődöntők:

1. győztese - 2. győztese, A meccs

3. győztese - 4. győztese, B meccs

Döntő:

A győztese - B győztese

Az ágak is megvannak: a Lyon-Bordeaux nyertese találkozik a MU-Bayern továbbjutójával, míg az Arsenal-Barcelona győztese az Inter-CSZKA-éval.

A döntőben a pályaválasztó a francia-Bayern-MU-ág talpon maradója lesz. Kialakulhat tehát többféle álomdöntő, mivel a Barcelona, az Inter és az Arsenal, illetve a Bayern és a MU külön ágra került.

Txiki Begiristain, az FC Barcelona sportigazgatója: „Úgy gondolom, a negyeddöntők közül ez a párharc hozza majd a leglátványosabb futballt. Mindkét csapat nyílt stílusban játszik, és legfőbb erénye a labdatartás.”

"Nehéz, de vonzó sorsolás. A Manchester élcsapat, de mindent megteszünk a továbbjutásért" - mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke. "Kár, hogy otthon kezdünk és csak azután megyünk az Old Trafford-ra, de ez egy jó sorsolás" - tette hozzá Karl Hopfner alelnök.

"Örülök a Bayernnek, jó emlékeink vannak róluk a kilencvenes évekből. A Barcelonától sem féltünk, a München is van olyan jó csapat" - nyilatkozta David Gill, a Manchester vezetője.

"Ilyen a sors, nem örülünk, valakinek meg kellett kapni a Barcelonát is" - mondta David Miles, az Arsenal képviselője.

Ernesto Paolillo, az Inter igazgatója: "Nagy hiba lenne lebecsülni a Moszkvát, nehéz meccsekre számítunk." Figo, a klub veteránja: " Örülök, hogy elkerültük a Manchestert és a Barcelonát, a legfontosabb, hogy alkalmazkodni tudjunk a műfűhöz. Ha továbbjutunk, már akárki jöhet".

Jean-Louis Triaud, a Girondins Bordeaux elnöke: „A sorsolás előtt beszélgettem Jean-Michel Aulas-val, a Lyon elnökével és abban mindketten egyetértettünk, hogy nem szeretnénk egymás ellen játszani. A mi előnyünk, hogy otthon játszhatjuk a visszavágót, az övék pedig a jóval nagyobb tapasztalat.”

Jean-Michel Aulas, az Olympique Lyon elnöke: „Nagyon furcsa párosítás, de legalább elmondhatjuk, hogy 2004 után biztosan lesz francia csapat a legjobb négy között.”

A negyeddöntők első mérkőzéseit március 30-án és 31-én, a visszavágóit április 6-án és 7-én, az elődöntők első meccseit április 20-án és 21-én, visszavágóit 27-én és 28-án rendezik. A finálé május 22-én, a kupa történetében először szombaton lesz a madridi Bernabéu-stadionban.