Ida
5 °C
7 °C

Idegenben verte a Fradit az Újpest

2010.04.30. 21:12 Módosítva: 2010.04.30. 22:39
A vendégcsapat 1-0-ra győzött az NB I. 25. fordulójának nyitómérkőzésén, az FTC ezzel elveszítette tavaszi veretlenségét.

Nem volt telt ház az Albert Stadionban, a két szurkolótábor egymás pocskondiázásával törődött a kezdés előtt, a csapatok felhergelve kezdhették a 206. derbit.

Magyar viszonylatban hatalmas iram volt, először Rajczinak volt helyzete, a Fraditól Schembri lőtt kapufát. A 35. percben egy nagy védelmi hiba után megszerezte a vezetést az Újpest. A félidő vége előtt Rósa lőtt újabb Fradi-kapufát.

Négyen sérültek meg

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, nem sokkal fél hat előtt a Ferencváros szurkolói megdobálták a vendégszurkolókat, a rendőrök könnygázzal fékezték meg a rendbontást. A mérkőzés kezdete előtt tíz perccel egy mintegy ötven tagú újpesti szurkolótábor érkezett a stadionhoz, a ferencvárosi drukkerek nekik támadtak. A rendőrök közbeléptek és szétválasztották a két szurkolótábort. A rendőrség egy emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt, kettővel szemben csoportos garázdaság miatt járt el, egy ember pedig közbiztonságra veszélyes eszközt tartott magánál.

A 76. percben ismét kapufát lőtt a hazai csapat, most Ferenczi tévedett néhány centit. A hajrában Shaw előtt adódott ziccer, de Balajcza védett, az utolsó utáni percben Rósa egyenlíthetett volna, de maradt a 0-1.

Ferencváros-Újpest FC 0-1 (0-1)

Albert Stadion, 8000 néző, v.: Kassai
gólszerző: Kabát (35.)
sárga lap: Csizmadia (49.), Elding (74.), Ferenczi (88.), illetve Vasiljevic (45.), Takács (69.)

Ferencváros:
Megyeri - Csizmadia, Tutoric, Dragóner, Stockley - Rósa D., Adnan (Abdi, 60.), Morrison (Lipcsei, 74.), Schembri (Shaw, 70.) - Elding, Ferenczi

Újpest:
Balajcza - Vermes, Vaskó, Takács Z., Pollák (Szokol, 77.) - Simek, Korcsmár, Vasiljevic - Barczi (Kovács D., 81.), Kabát - Rajczi (Tóth N., 87.)

A mérkőzés után könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség, a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is  bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak. A Népligetből  üvegekkel, műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Volt olyan drukker, akit bilincsben vezettek el.  

A vendég újpesti szurkolók a csapatuk győzelme után biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a stadiont, majd rendőri kísérettel különmetró szállította őket Újpest városkapuig..