Vadócz bevarrta a Realnak, de kikaptak

2010.05.02. 21:19
Nagyszerűen helyt állt az Osasuna a Real Madrid otthonában, pedig nem éppen jó előjelekkel érkezett a Bernabeuba. A pamplonai csapat az utolsó három meccsén nem tudott nyerni, sőt 2005-ben tudott legutóbb pontot szerezni a Real otthonában, nyerni pedig hat éve sikerült, akkor 3-0-ra.

Nagyszerűen kezdődött a meccs a vendégeknek. A hetedik percben Raúl Albiol hatalmas hibáját az egykori Real-nevelés, Garcia Aranda használta ki, aki a kapus mellett elgurítva szerezte meg az első vendég gólt.

Senkinek sem okozott meglepetést, hogy a Real Madrid birtokolta többet a labdát, és az sem, hogy a 23. percben egyenlített. C. Ronaldo remek szóló után talált a kapuba.

Vadócz Krisztián addig is remekül játszott, szinte nem volt pontatlan labdája, aztán a 41. percben Aranda pöckölte elé, a magyar válogatott középpályása egy pattanás meglőtte a labdát, és könyörtelenül bevágta Iker Casillas kapujának bal felső sarkába. A Barcelona ellen is hasonló helyzetbe került a 25 éves válogatott játékos, de akkor a kapus hárította bombáját.

Csak két percig örülhetett a vendégcsapat az előnynek, ekkor egy jobb oldali beadást Marcelo fejelt a kapuba.

Az Osasuna hősiesen védekezett, de közben arra is maradt idő, hogy gyors kontrákkal bosszantsák a madridi szurkolókat. Az egyik ilyen végén Vadócz hős lehetett volna. A rosszul kilépő védők közül egyedül lépett ki, de önzetlenül a még jobb helyzetben érkező Maszud elé passzolt, aki – talán azt hitte, hogy Vadócz egyedül oldja meg a ziccert – majdnem megállt, így odalett a helyzet.

A Real Madrid ment előre, de nem lehetett érezni azt a mindent elsöprő akaratot, hogy ezt a meccset mindenféleképp meg akarja nyerni. Óriási fölényben játszott, de gyakorlatilag egyszer sem alakított ki igazi helyzetet. Mintha abban bíztak volna, egyszer csak úgy is bepattan a labda.

Bepattant. A 87. percben egy balodali beadást C. Ronaldo egy méterről fejelt be.

Hiába próbálkozott utána még az Osasuna, újabb gól már nem esett. Nyert a Real Madrid, de ha így játszik a hátralévő három fordulóban a Mallorca és Malaga otthonában, illetve otthon az Athletic Bilbao ellen, a Barcelona elleni egy pontos hátrányt nem lesz könnyű behozni.

Real Madrid-Osasuna 3-2 (2-2).
Gól: Ronaldo (25., 89.), Marcelo (45.), illetve Aaranda (7.), Vadócz (43.)  • Hírek
  • Bankszámla