Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

A Juventus az Inter bajnoki címét követeli

2010.05.11. 10:37
A klub 2006-os bajnokságát a bíróküldési botrány miatt elvették, a nápolyi per új bizonyítékai alapján az Inter is érintett az ügyben. A torinóiak már a jövő évi csapatot tervezik, új sportigazgató már van, edző még nincs, csak jelöltek, köztük Fabio Capello is.

Hétfő este elnökségi ülést tartottak a Juventusnál, a klub vezetősége közleményt adott ki, amelyben követeli, hogy a 2006-ban elvett, és az Internek adott bajnoki címét vegyék el a milánóiaktól is.

A Juventusnál úgy érzik, a nápolyi perben előkerültek olyan bizonyítékok, amik azt bizonyítják, hogy az Inter is benne volt a 2005-06-ban vizsgált bíróküldési manipulációban.

„A Juventust kizárták a Serie A-ból azokért a bűnökért, amelyek most az Interrel kapcsolatban nyertek bizonyítást. A szövetségi vizsgálóbizottság 2006-ban nem volt hajlandó ezekkel a tényekkel foglalkozni, most a bizonyítékok fényében azt akarjuk, hogy a calciopoli nagy nyertesétől vegyék el a jogtalanul nekik ítélt bajnoki címünket.”

A Juventustól 2006-ban két bajnoki címet vettek el, a 2005-ös évben nem volt hivatalos bajnoka a Serie A-nak, a 2006-ost furcsa indoklással az Internek adták. A milánóiak kimaradtak a botrányból, a mezőny többi tagja viszont meggyengült a calciopoli alatt, a bíróküldési ügy első ítélethirdetése óta az Inter az összes bajnokságot megnyerte, és jó eséllyel idén is így tesz.

A torinói klubnál hivatalossá vált a Sampdoria sportigazgatójának érkezése, Beppe Marotta a genovai klub átigazolásokért felelős vezetője volt, és hasonló feladatai lesznek az utóbbi évek igazolásait sorra elrontó Juventusnál.

Rafael Benitez a határidőig nem írta alá szerződését a Juventushoz, a spanyolról lemondtak. Új megoldást keresnek, újra hallhatók a Fiorentina edzőjéhez, Cesare Prandellihez köthető pletykák, de az év edzőjének választott Massimo Allegri, vagy a Samp edzője, Gigi Del Neri is érkezhet.

A klub frissen megválasztott elnöke, Andrea Agnelli jó barátságban van Fabio Capellóval, brit értesülések egyből cáfolták, hogy az olasz szakember elhagyná az angol válogatottat a Juventus kedvéért, de az olaszok reménykednek.