Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

A Barcelona és az Inter csak elszúrhatja

2010.05.16. 08:56
A spanyol és az olasz bajnokság is az utolsó fordulójához érkezett, győztes még nincs, a Real Madrid befoghatja a Barcelonát, a Roma az Intert, de ehhez mindkét listavezetőnek hibáznia kell. Az ellenfeleket nézve a spanyoloknál lehet nagyobb izgalmakra számítani.

A Barcelona és a Real Madrid között mindössze egy pont a különbség, előbbi javára, Ronaldoéknak mindenképpen nyerniük kell a Malaga ellen, különben akkor sincs esélyük ünnepelni, ha a Barca kikap a Valladolidtól.

Mindkét kiscsapat a kiesés ellen küzd, ezért nehéz dolga lehet az idegenben játszó Realnak és az otthon meccselő Barcának is. Ha a Malaga és a Valladolid is nyer, mindkettő bent marad az első osztályban, ha viszont kikap, akkor kieshet.

A kieső helyen álló Tenerife és Racing Santander a Valenciával, illetve a Gijónnal játszik, utóbbi két csapatnak már nincs vesztenivalója, bármi lesz is az eredmény.

Guardiolaéknál egy nagy hiányzó biztos lesz, Xavi sárga lapjai miatt nem játszhat, az 1 hónapja sérült Iniesta játéka még kérdéses, elképzelhető, hogy visszatér. A Realnál, úgy tűnik, nem lesz nagy hiányzó, a bajnoki címről és a kiesésről döntő meccsek vasárnap este 19 órakor kezdődnek.

A Serie A-elsőségért küzdő Inter és Roma könnyebb ellenfeleket kap, Mourinhoék a már kiesett Sienához, a Roma a Chievóhoz látogat. A két csapat egymás elleni eredményeit nézve a Roma áll jobban, ha az Inter nem tud nyerni, és Tottiék igen, akkor ők a bajnokok.

Két éve hasonló volt a helyzet, akkor 1 pont volt a különbség az utolsó forduló előtt, az Inter nyert, a Roma csak döntetlent játszott, a milánóiak ünnepelhettek.

A negyedik, bajnokok ligája selejtezőt érő helyért a Sampdoria és a Palermo harcol, előbbi áll jobban, de ha otthon kikap a Napolitól, a Palermo pedig megveri a már kiesett Atalantát, akkor az indulhatnak a selejtezőben. Az utolsó forduló meccseit vasárnap 3-kor rendezik.