Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Őrület a Camp Nouban

2010.05.17. 12:07
A Barcelona rekordokat döntve nyerte az idei spanyol bajnokságot. Guardiola edző fantasztikusnak nevezte játékosait, az aranyról lemaradó Real Madridnak is gratulált. A nagy ünneplésben 104 embert vettek őrizetbe.

A Barcelona hazai pályán verte 4:0-ra a Valladolidot, a tavaly kinevezett Pep Guardiola másodszor nyerte meg csapatával a La Ligát, ráadásul rekorddal, 99 ponttal végeztek az élen. Egy vereségük volt az egész idényben, Messi beállította a brazil Ronaldo gólcsúcsát, Valdes zsinórban harmadszor lett a liga legjobb kapusa.

"Csodálatos Barca: 99 ponttal nyerték a ligát. Őrület a Camp Nouban, a hősök megapartiján" - hozta címlapon a barcelonai székhelyű El Mundo Deportivo. "A Madrid három ponttal maradt le. A Barca megverte a Valladolidot, a fehéreknek csak döntetlenre futotta Malagában" - írja az ugyancsak katalán Sport. Ezúttal a madridi Marca is dícsérte a csapatot: "Rekorddal bajnokok", áll a címlapon.

"Hihetetlen a 99 pont és az egyetlen vesztes meccs. Köszönöm a játékosaimnak, fantasztikusak!" - mondta Guardiola. "A Real Madrid nélkül nem értünk volna el ennyi pontot, gratulálok nekik, jó edzőjük van és lenyűgöző játékosaik" - dícsérte az utolsó fordulóban a Malagával döntetlenező Realt. Guardiola az Espanyol elleni döntetlennél már tudta, megnyerik a bajnokságot. A Ronaldo 1997-es gólrekordját beállító Messit is dícsérte: "Ő a legjobb, akit valaha láttam. Győztesnek született, hihetetlen ambíciói vannak. 3:0 volt az állás, bajnoki cím a zsebben, de még akkor is ment előre."

"Egész évben támadtak minket, de nem bírtak velünk. Bajnokok lettünk, mert jobbak voltunk" - nyilatkozta a csapatkapitány Puyol. "Megnyertük a címet, mert legyőztük a legnagyobb vetélytársunkat. Ez a győzelem a szurkolóké!" - mondta a harmadszor is bajnokság legjobb kapusának választott Victor Valdes.

Barcelonában a nagy ünneplésben a szurkolók a rendőrökkel balhéztak, a negyvenezres ünneplő tömeg éppen hazaindult, néhányan gyújtogatni kezdtek, a rendőrök közbeavatkoztak, de a drukkerek ellenálltak. Kirakatokat törtek be, autókat rongáltak meg és üzletekbe is betörtek. A hírek szerint 120-an sérültek meg, köztük 32 hatósági alkalmazott van. 104 embert vettek őrizetbe.