Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Del Neri lesz Juventus edzője

2010.05.18. 13:30
A Juventus fél évszázada nem volt ilyen rossz, a Sampdoriától érkező új vezetőedző, Luigi Del Neri még nem hivatalos Juve-edzőként, de már a csapattal közös jövőjéről beszélt a torinói Tuttosportnak.

Bár még hivatalosan be sem jelentették, Luigi Del Neri már a Juventus edzőjeként nyilatkozott a Tuttosportnak (a torinói központú újság rendszerint jól értesült a klub ügyeiben), nagyon várja már, hogy egy olyan nagy klubnál dolgozzon, mint a Juventus.

„Egy olyan nagy klubnál, mint a Juventus, mindig a legnagyobb célokért kell küzdeni – mondta Del Neri a Tuttosportnak. – Sokat kell majd követelnem magamtól, hogy még többet követelhessek a játékosaimtól. Egy olyan klubot veszek át, amely korábban már mindent megnyert, amit csak lehetett. Úgy vélem, most elsősorban nem a csapatot kell újjáépíteni, hanem azt a mentalitást, ami mindig jellemző volt rá.”

„Ez a csapat tud futballozni, és ezt korábban bizonyította is. Az én feladatom az lesz, hogy ezt újra elhitessem vele” – tette hozzá Del Neri. A következő szezon keretével kapcsolatban nagyon szeretné, ha Gigi Buffon maradna a klubnál, de nem csak az olasz válogatott kapusát, Alessandro Del Pierót is pótolhatatlannak tartja.

Az igazolásokkal nem az edzőnek kell foglalkoznia, a Juventus nem csak Del Nerit szerezte meg a Sampdoriától, hanem Beppe Marottát is, aki a genovaiak sportigazgatójaként a klub átigazolásait intézte nagy sikerrel.

Del Neri első hivatalos edzése előtt már beindultak a találgatások. Sokan úgy vélik, a szakember 4-4-2-es rendszere miatt a brazil Diegónak biztosan mennie kell, és a négy szélsőhátvéd közül is egyedül a Barcától kölcsönvett Martin Cacares maradhat. Az érkezőkkel egyelőre nem érdemes foglalkozni, alig van topfutballista Európában, akinek a nevét ne dobták volna be az utóbbi időben Torinóban.

A torinóiak az elmúlt szűk ötven év legrosszabb szezonján vannak túl, 1962 után kaptak ki újra 15-ször, az utolsó fordulóban Ronaldinho 2. gólja azt jelentette, hogy a Juventus negatív gólkülönbséggel zárta a szezont. A bajnoki reményekkel induló csapatnál sem az igazolások (Grosso, Diego, Felipe Melo), sem az edzők (Ferrara és Zaccheroni) nem jöttek be, teljes káosz és 7. hely lett a végeredmény.