16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Disztl Péteré a legjobb futball-vb-szakáll

2010.05.27. 11:39
A goal.com szakírója első helyre tette, de nagyon lehúzta az utolsó magyar vb-kapus 1986-os megjelenését.

A futball-világbajnokságok legnagyszerűbb szakálljait válogatta össze a goal.com olasz szakírója, Carlo Garganese, aki szigorúan "arcszőrzetük minősége alapján" rangsorolta a futballistákat.

A 10-6. helyre befért a kameruni Roger Milla, a bolgár Trifon Ivanov, a paraguayi Rogerio Delgado, a 2006-ban világbajnok Gennaro Gattuso és az 1986-ban világelső argentin, Sergio Batista.

Az ötben ott van Paul Breitner az 1974-ben bajnok Németországból, a brazil fenomén, Socrates, a mexikói Leonardo Cuellár pedig már dobogós. Második az amerikai Alexi Lalas, míg a győztes az 1986-os mexikó vb-n szerepelt magyar válogatott kapusa, Disztl Péter.

"Néhány évvel korábban Csubakkát játszotta a Csillagok háborújában, kócos haját őszülő szakáll egészítette ki, amitől a gyerekek, de a felnőttek is megijedtek. Hogy a szovjetek honnét vették a bátorságot, amivel hatot rúgtak neki, mégis életben maradtak, az a vb-k egyik örök rejtélye. Egyszerűen ő minden idők legrémisztőbb futballistája. Szülők, bárhol is vagytok a világon, ha a gyereketek nem akar aludni menni, mondjátok neki, hogy jön Disztl Péter!" - indokolta szubjektív döntését Garganese, akinek gyűlölői a Facebookon profilt hoztak létre ellene.  • Tippek
  • Hírek