Tamás
-7 °C
8 °C

Juhász Roland: Szégyellem magam

2010.06.05. 18:01
A válogatott csapatkapitánya úgy érzi, az utolsó 35 perc reménytelen volt, a védő több vezéregyéniséget akar a csapatba, Erwin Koeman pedig a 6-1-es amszterdami vereség után sem nem adja fel.

Megalázó, kiütéses vereséget szenvedett a futballválogatott Amszterdamban, Hollandia vb előtti utolsó edzőmeccsén. Dzsudzsák klasszisgóljával gyorsan vezetést szerzett a magyar csapat, az első félidőben még bírtuk a holland mezőnyfölényt, a másodikban már momentumunk sem volt, a vége 6-1 lett.

Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya sajnálkozott a mérkőzés utáni nyilatkozatában: "Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk. Utána azonban magasabb tempót kezdett diktálni a hazai együttes, mi pedig fáradtan már nem tudtuk felvenni ezt az iramot. A hollandok győzelme megérdemelt, sajnálom, hogy ilyen nagy különbségű vereség lett a vége. Nem adom fel a harcot, a játékosaimtól azzal köszöntem el, hogy pihenjék ki magukat, találkozunk a következő megmérettetés előtt".

A csapatkapitány Juhász Roland elkeseredetten nyilatkozott a Sport1-nek: "Az első félidőben, és a második 10. percéig rendben volt a csapat. Nem tudom, utána mi történt, a szélről megbontottak minket, és ugyanaz volt a baj, mint a németek ellen is, középen üresen járatták a labdát, jól levették az embereket. Szégyellem magam a csapat nevében, nem is nagyon tudok mit mondani, az utolsó 35 perc reménytelen volt, ekkor már nem voltunk csapat."

"Teljesen elvesztettük az akaratunkat. Óriási volt a különbség volt az első félidő és a meccs vége között, ez megengedhetetlen, akkor is, ha sok csere volt. Szétesően játszottunk, megint félúton voltunk, mint a németek ellen. Tudtuk, hogy labdabirtoklásban nagyon jók, de attól nem szabad így szétesni."

"Nagyon nagy probléma, hogy nem megfelelő a csapaton belüli kommunikáció. Én megtanultam, hogy egy-egy szó is sokat segíthet, nálunk ez viszont kevéssé működik. Több vezéregyéniségnek kellene lenni a csapatban, aki adott esetben fel tudja emelni a hangját."