Leonóra, Inez
-3 °C
6 °C

Se C. Ronaldo, se Drogba nem játszott jól

2010.06.15. 18:23
A G csoport nyitómeccse 0-0: kemény, hajtós mérkőzést játszott Portugália és Elefántcsontpart, utóbbi jobb volt.

Nincs gól a vb eddigi legnagyobb rangadóján: Elefántcsontpart-Portugália, 0-0.

Hatalmas tempóban kezdtek a csapatok, elsősorban Elefántcsontpart vezetett dinamikus akciókat, a portugálok jól kontráztak. Az európai csapat lassan átvette a kezdeményezést, a 10. percben villant C. Ronaldo is. Szép csel után 30 méterről telibe találta a jobb kapufát.

A túloldalon előbb Tiene csavart mellé szabadrúgásból, majd Tiote lövése szállt a kapu fölé egy szép akció végén. Elefántcsontpart elsősorban a szélekről középre tett labdákkal, és egyéni szólókkal próbálkozott, különösen Gervinho játszott jól.

Lüktető 20 perc után lelassult az iram, a portugálok a félidő második felére visszaálltak a saját térfelükre, kontráik veszélytelenné váltak. Ronaldo keveset mutatott, támadásaikat legtöbbször a félpályán megállították. A csapatok minden labdáért küzdöttek, sok volt a becsúszás.

 
Elefántcsontpart - Portugália összefoglaló

Elefántcsontpart lendületesen kezdte a második félidőt, Dindane középre tett labdájáról Kalou alig maradt le, Gervinho továbbra is remekül kavargatott.

Az első portugál helyzet az 58. percben volt, de Deco beadása kissé pontatlan volt, így a 165 centis Liedson nem tudott erőt tenni a fejesbe.

Megint Gervinho pillanatai következtek, előbb a bal oldalon mutatott be szép cselsorozatot, de beadását szögletre vágták, majd a kapu fölé bólintott.

A 65. percben pályára lépett a speciális rögzítőkötéssel játszó Drogba, de beállítása nem hozott áttörést, sőt inkább a portugálok javultak fel. Gyors összjáték után Raul Meireles lőtt szemből, 25 méterre a kaputól a jobb kapufa mellé, C. Ronaldo jó 35 méteres szabadrúgása pedig fölé szállt.

A meccs végén újra Elefántcsontpart vezetett néhány ígéretes, gyors kontrát, de rendre hosszan, pontatlanul passzoltak vagy nem értették meg egymást. Az utolsó percekben folyamatos nyomás alatt volt a portugál kapu, igazi gólhelyzet mégsem alakult ki, a játékosok rossz megoldásokat választottak.

Fizikailag mindkét csapat odatette magát, rengeteg ütközést, párharcot láttunk. Feszült mérkőzés volt, sokat állt a játék. Portugália csatárjátéka egész meccsen súlytalannak bizonyult, Deco szinte semmit, C. Ronaldo keveset mutatott. A döntetlen igazságos, de Elefántcsontpart többet tett a győzelemért, kis szerencsével nyerhetett volna.