Elemér
0 °C
10 °C

Maicon játéka és szenzációs lövése döntött

2010.06.15. 22:50
A szervezetten védekező KNDK ellen Maicon és Robinho villanására volt szükség, hogy a brazilok 2-1-re behúzzák nyitómeccsüket. Brazília lesz még jobb is, a koreaiak bárkit megfoghatnak.

Nehezen nyerte első meccsét a brazil válogatott, a Koreai NDK megizzasztotta.

Brazil lerohanással indult a meccs, Robinho viharzott el a bal oldalon, hatalmas kötényt adott a védőnek, majd Kakát hozta helyzetbe a tizenhatoson belül, de ő túl sokat várt, a védők menteni tudtak.

Az első negyedóra folyamatos brazil támadásokkal telt, Elano, Bastos majd újra Elano lőtt kapura, végül Robinho lefordulását fogta a kapus.

Az átlövéseken kívül igazi helyzetet nem tudtak a brazilok kidolgozni, a koreaiak rendkívül szervezetten és fegyelmezetten védekeztek öt védővel. A megszerzett labdákkal Dzsong Tae Szét keresték, aki rendre jól játszotta meg azokat. Egyik lendületes elfutása után a 31. percben Lucio csak kétségbeesett becsúszással tudta szerelni a tizenhatoson belül.

Brazília - KNDK összefoglaló

A félidő végéig folyamatosan próbálkoztak a brazilok, többet birtokolták a labdát, de sem beadások után, sem átlövésekkel nem jelentettek igazi veszélyt. Kaka borzasztó gyengén futballozott, semmit nem tudott hozzátenni a támadásokhoz.

Nyomasztó, de meddő brazil fölénnyel folytatódott a második félidő. Az első igazi lehetőség az 50. percben adódott, Bastos gyilkos erejű szabadrúgása másfél méterrel kerülte el a jobb kapufát, két perccel később Robinho lőtt ugyanoda.

Az 55. percben megszerezte a vezetést Brazília. Maicon hatalmas lendülettel tört előre a jobb oldalon, Elano ugratta ki két védő között remek ütemben, majd beadás helyett nagyon élesen, szinte az alapvonalról a kapuba bombázott. Ri Mjong Guk kapus beadásra számított, nem zárta a rövidet, benne volt a gólban. (A 2-es számú mezben utoljára a legendás Djalma Santos lőtt gólt a brazil válogatottból.)

Ezután sem változott a játék, a koreaiak ügyesen védekeztek, és próbáltak kontrázni, de két támadóval nem tudták áttörni a brazil védelmet.  A kitámadás eredménye lett a második gól is, a fellazuló védelem tagjai között Robinho nagyszerűen keresztbe küldött ütempasszal ugratta ki Elanót, aki laposan a hosszú sarokba gurított.

A mérkőzés végére fellazultak a csapatok, brazil oldalról Nilmar és Robinho előtt adódtak lehetőségek, a túloldalon Tae Sze léphetett ki, de Juan beérte, és még a lövés előtt szögletre mentett.

A 89. percben meglepetésre, de nem érdemtelenül szépített a Koreai NDK, egy visszafejelt labda után Dzsi Jun Nam egy lövőcsellel becsapta Luciót, majd az elvetődő Cesar mellett a hosszú sarokba lőtt.

A koreai csapat szimpatikusan, jól, szó szerint kulturáltan, sárga lap nélkül futballozott, de a brazilok kegyetlenül kihasználták a hibáikat, Robinho és Maicon egy-egy remek megmozdulása eldöntötte a meccset. Főleg a jobbhátvéd találata volt fontos.

A mérkőzést a vb magyar játékvezetője, Kassai Viktor fújta, magyar asszisztenseivel együtt hibátlanok voltak. A bíró csak egy sárgát adott.