Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

A DVSC-nek most is a Tallinn jön a BL-ben

2010.06.21. 12:16
tavalyi jó szereplésével a magyar bajnok kiemelt volt a Bajnokok Ligája első selejtező körének sorsolásakor. Az ellenfél ismert: tavaly is az észt Levadiát verte ki Herczeg András főtábláig jutó csapata. Az Európa Ligában idegenben kezd a ZTE és a Győr is. A ZTE Tiranába megy, a Győr Nyitrára.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci székházában hétfőn délben kisorsolták a Bajnokok Ligája első selejtező körét.

A tavaly a csoportkörbe jutó Debrecen a második körben játszott az észt Levadia Tallinn-nal, most az elsőben fog.

A tavalyihoz hasonló lesz a meccsek sorrendje, hiszen a magyar bajnok idegenben kezd, és a visszavágót hazai pályán játssza.

Egy éve két 1-0-s győzelemmel ment tovább a Loki. Az első meccsen Leandro lőtte a győztes gólt, a másodikon Coulibaly fejelte.

A Levadiára nem árt odafigyelni, mert a lengyel Wisla Krakkót tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában kiütötte.

Az első összecsapásra július 13/14-én, a visszavágóra július 20/21-én kerül sor.

"Tavaly két szoros, jó mérkőzésen sikerült győzni, most nem tudom, mi vár ránk, egyelőre nincs információm, hogy mennyit változott a Levadia Tallinn kerete egy év alatt - mondta az MTI-nek Herczeg András vezetőedző. - Igyekszünk majd mindenről pontosan tájékozódni, a következő napok, hetek majd ennek a jegyében is telnek. Különösebben nem örülök, de szomorú sem vagyok, egyszerűen csak tudomásul veszem, hogy kit rendelt ellenfélül a sors. Természetesen cél a továbbjutás."

Az Európa Ligában a Zalaegerszeg az albán SK Tiranát kapta, idegenben kezd, július elsején. A Győr is idegenben kezd a megjelölt időpontban, a szlovákiai Nyitrára kell menniük. ha sikerrel veszi Pintér Attila csapata az első kört, akkor utána kazahsztánba, az Atyrau csapatához kell utaznia. Akkor is idegenben kezd.

Ha a ZTE továbbjut, akkor a holland Utrecht a riválisa, és a visszavágót hazai pályán játssza.

A bajnoki ezüstérmes Videoton a második körben kapcsolódik be, és a szlovén Mariborral méri össze erejét. Hazai pályán kezd Mezey György csapata.

Pozitív, hogy keveset kell utazni

"Ebben a szakaszban nagyjából azonos képességű csapatok szerepelnek - mondta az MTI-nek Csank János, a kupadöntős zalaiak vezetőedzője. - Annak örülünk, hogy nem kell messzire utaznunk, továbbá az mindenképpen előny számunkra, hogy idegenben kezdünk. Mivel azonban ismeretlen csapattal találkozunk, így a továbbjutási esélyeket 50-50 százalékra becsülöm."
"Elsőként azt mondom, hogy jelentős költséget takarítunk meg azzal, hogy nem kell sok ezer kilométert megtennünk repülővel - értékelte a sorsolást Klement Tibor, a bajnoki bronzérmes győriek ügyvezetője. - Szakmai szempontból fontos, hogy olyan ország csapatával találkozunk, amelynek a futballkultúráját jól ismerjük. A hétvégén az ugyancsak szlovákiai Zsolna együttesével játszottunk edzőmérkőzést és ez nem a véletlen műve volt, Pintér Attila vezetőedző a lehetséges ellenfelekre készülve tudatosan választotta ki az edzőpartnereket. Bizakodó vagyok, az ETO-t képesnek tartom a továbbjutásra".
"Nagyon jó, nemzetközi kupatapasztalattal is rendelkező, kiváló szlovén csapatot kaptunk - nyilatkozta Mezey György, a Videoton FC vezetőedzője. - Nagy küzdelem előtt állunk, biztos vagyok benne, hogy élvezetes meccsek lesznek. Az esélyek egyformák a továbbjutást illetően, a Maribort hasonló erősségű csapatnak tartom, miután egy, színvonalában a magyarhoz közel álló bajnokságban lett ezüstérmes."
A szakvezető hozzátette, hogy a következő két hét felkészülése döntő jelentőségű a továbbjutás szempontjából. Mezey úgy fogalmazott, már megtanulta, hogy "az előzetes latolgatások pozitív hangvétele sohasem igazolódik a párharcok során, ezért nagyon nehéz és komoly mérkőzéseket vár."