Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Joe Cole a Liverpoolhoz szerződött

2010.07.19. 16:09
A nyár elején a Chelsea-től távozott Joe Cole ingyen igazolt a Liverpoolhoz, a szerződése időtartamát nem hozták nyilvánosságra, négy évet tippel az angol sajtó. Vitte volna az Arsenal és a Tottenham is.

A Liverpool honlapján jelentette be, hogy mindenben megegyezett a Chelsea-től távozó Joe Cole-lal, akit már csak egy orvosi vizsgálat választ el attól, hogy a klub játékosa legyen. Az 56-szoros angol válogatott támadó ingyen érkezik, a londoniak nem hosszabbítottak vele. Szerződésének hosszát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A 28 éves középpályás a West Ham United akadémiáján tanult futballozni, ott is lett Premier League-játékos, 2003 nyara óta szerepelt a Chelsea-ben, ahol három bajnoki címet, két FA Kupát nyert. A világbajnokság előtt szakított a londoniakkal, ahol nem újították meg lejáró szerződését. Vitte volna az Arsenal és a Tottenham is.

Bár hivatalosan nem jelent meg, az angol sajtó úgy tudja, négy évre igazol Liverpoolba, ahol heti 90 ezer fontos fizetést kap. A Soccernet szerint az igazolás azért fontos, mert Josszi Benajun távozása után meggyőzheti Fernando Torrest és Steven Gerrardot, hogy erős csapattal kezhetik meg az idényt, ha maradnak.

Cole járt vébén - a mostanin is - és Eb-n az angol válogatottal, amiben összesen 10 gólt szerzett. 2006-ban, amikor a Chelsea-vel másodszor lett bajnok, a Premier League álomcsapatába is beválasztották.