Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Röszkénél találták meg Eto’o autóját

2010.07.19. 13:47
Lopott Bentleyre akadtak Röszkénél a magyar határrendészek; a mintegy 40 millió forint értékű autó az Internazionale futballistája, Samuel Eto'o járműve, melyet márciusban loptak el Olaszországban.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint egy több tíz millió forint értékű Bentley típusú autóval akart kilépni a röszkei közúti autópálya-határátkelőhelyen két ukrán állampolgár vasárnap este.

A két férfi azt állította, a luxusautót kölcsönkapták, és ezt egy szerződéssel is igazolni próbálták. Az útlevélkezelőnek gyanússá váltak a járműben ülők, így az alapos ellenőrzés mellett döntött. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy a gépjárműben lévő valamennyi címkés azonosítót kicserélték, azok helyébe hamisakat helyeztek el.

Pál János elmondta: a további aprólékos vizsgálódás során a gépjárműszakértők megtalálták a járművön elrejtett eredeti alvázszámot, így az adattári ellenőrzéskor kiderült, hogy a mintegy 40 millió forint értékű Bentleyt ez év március 19-én lopták el Olaszországból.

etoauto

A Szegedi Rendőrkapitányság a gyémántfekete színű Bentleyt lefoglalta. Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben egyedi azonosítójel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, társát a magyar rendőrök tanúként hallgatták ki - tette hozzá az alezredes.

A sajtó munkatársainak hétfőn kora délután bemutatott, ukrán rendszámmal és felségjelzéssel ellátott luxusautó féktárcsáin és a bőr ülésekbe hímezve az "Eto'o 9" felirat olvasható.

 Az MTI információi szerint a Bentley GT63 személygépkocsi az Internazionale kameruni játékosa, Samuel Eto’o tulajdona, a járművet márciusban Milánó belvárosában lopták el.

Március 19-én Marko Arnautovic, az Internazionale osztrák futballistája a járművet csak egy estére kapta kölcsön csapattársától, de az autót egy szálloda elől elvitték. Arnautovic azonnal feljelentést tett a rendőrségen.