14 magyar meccset vizsgálnak Bochumban

2010.07.20. 12:17
200 helyett 270 gyanús mérkőzést vizsgál már a bochumi ügyészség, a 13 magyar mérkőzés helyett 14-et vizsgálnak, de a magyar rendőrök egyelőre sem nevekről, sem gyanúsításokról nem beszélnek.

Magyarországon több csapat és személy neve merült fel a nemzetközi labdarúgó bundabotrányban, de a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) sem a számokról, sem a mérkőzésekről nem beszél egyelőre. Külföldi hírügynökségek múlt heti jelentése szerint a korábbi 200 helyett 270 mérkőzés, köztük a 13 helyett 14 magyarországi találkozó szerepel a bochumi ügyészség vizsgálati anyagai között.

"A nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg az ügyben nem kívánunk személyeket, csapatokat vagy mérkőzéseket megnevezni. A nyomozás során egyébként folyamatosan zajlanak a kihallgatások és egyéb nyomozati cselekmények" - olvasható a NNI MTI-nek írt keddi válaszlevelében.

A tájékoztatásból nem derül ki, hogy gyanúsítás történt-e. Az NNI arról is beszámolt, hogy folyamatosan együttműködnek a külföldi társszervekkel. Elmondták, a német társhatóságok megküldték a magyar rendőröknek azokat a nyomozati iratokat, amelyek magyarországi vonatkozásúak.

A magyar rendőrség tavaly decemberben indított nyomozást a futball bundabotrányban vesztegetés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt. A múlt heti adatok szerint Németországban (8), Svájcban (3), Törökországban (körülbelül 70) és Horvátországban (22) vettek őrizetbe embereket a bundabotránnyal összefüggésben.

Magyarországon Mészáros Norbertet 2011 végéig, míg Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig eltiltotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága első fokon, miután a testület szerint a bajnok és Magyar Kupa-győztes Debrecen két játékosa nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni az együttes tavalyi nemzetközi kupamérkőzésein. A két futballista fellebbez a döntés ellen.  • Hírek
  • Hírek