Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bombaigazolás is lehet a győri brazil

2010.07.20. 10:14
A 2007-es utánpótlás világbajnokságon a brazil válogatott kapitánya volt Ji-Parana, az ETO új játékosa. Fejlődése megtorpant, bár kiváló a bal lába. A magyar bajnokságban talán kibontakozhat.

Pénteken jelentette be a magyar bajnoki bronzérmes Győr, hogy a brazil Junior Felicio Marquessel, művésznevén Ji-Paranával erősített.

Az Európa Ligában egyelőre még veretlen csapat a bal lábas játékossal sokat erősödhet, az észt Tarmo Kinket is pótolhatja, akit angol másodosztályú csapatok vinnének.

A 23 éves játékos már be is mutatkozott új csapatában, és a korábbi videók alapján megállapítható: ha formába lendül, komoly erőssége lehet a csapatnak.

A húszévesek brazil válogatottjának csapatkapitánya volt a 172 centis, 76 kilós játékos, a milanos Pato, a realos Marcelo volt még ebben a csapatban. 2007-ben a spanyoloktól kaptak ki a nyolcaddöntőben 4-2-re, Ji-Parana végig a pályán volt.

18 évesen már bemutatkozott a Corinthiansban, 2006-ban szerződött az Internacionalhoz, utána fejlődése megtorpant, csak nyolc meccset játszott a szezonban. Magyarországra a Barueriből érkezett, de bizonyos források szerint a Gremio Prudente csapatában szerepelt.

A játékost Fabricio Goncalves hozta Magyarországra, aki a Kispestben és Tatabányán futballozott.

Ji-Parana akár már a kazah Atirau elleni szerdai EL-visszavágón is bemutatkozhat.