Klaudia
-3 °C
3 °C

Csányi: Eltakarítom a foci körül lebzselőket

2010.07.21. 15:23
Az MLSZ-elnök legfontosabb feladatának a futball átláthatóvá tételét tartja, a befektetők és a nézők számára vonzóbbá tenné a labdarúgásunkat, és eltávolítja a környékéről a semmittevőket.

A Wall Street Journal egy blogjában nyilatkozott Csányi Sándor, az OTP és a futballszövetség elnöke harcot kezd a futball középszerűsége ellen, legfontosabb céljának a labdarúgás átláthatóvá tételét tekinti.

„Radikális változásokat akarok. A játékosok és az edzők felkészítésétől kezdve mindent meg kell változtatni, nem számít, hány embernek nem tetszik majd, ami történik” – mondta Csányi, a futballba befektetők, és a potenciális közönség számára vonzóbbá kell tenni a játékot, ezért fel akar lépni a huliganizmus ellen is.

„Kegyetlenül el akarom takarítani a futball környékéről azokat, akik belőle élnek, nem érte. Ez körülbelül a jelenleg körülötte lebzselők felét jelenti, ők kezdhetnek új munka után nézni” – mondta Csányi, akit fellelkesített, hogy személyesen volt jelen a vb-döntőn.

csányi vallomás D KOS20100421007

A blog egy másik bejegyzésében idézi Orbán Viktort, a miniszterelnök szerint „Csányi jelenléte garancia az üzleti alapú labdarúgás megteremtésére”, majd hozzáteszi, hogy az utóbbi időben megindultak pozitív változások a magyar labdarúgásban, hiszen U20-as vb-bronzot szereztünk, és több játékosunk játszik elismert klubokban.