Emőke
-4 °C
9 °C

Hivatalosan vádat emeltek Riberyék ellen

2010.07.21. 11:38
Franck Riberyt és Karim Benzemát hét órán át hallgatták ki kedden, elképzelhető, hogy tudták, fiatal korú prostituálttal szexeltek. Szabad lábon védekezhetnek, de az eljárás folyamatban van ellenük.

Fiatal korú prostituálásával vádolja a párizsi ügyészség Franck Riberyt és Karim Benzemát, miután kedden hét órán át hallgatta ki a két francia válogatott futballistát.

Az ügyésznő késő este elengedte az őrizetből a játékosokat, de hivatalosan vádat emelt ellenük a Zahia Deharral folytatott kapcsolatuk miatt: a lány még nem volt 18 éves, amikor tavaly előtt, 16 évesen Benzemával, majd tavaly, 17 évesen Riberyvel feküdt le pénzért.

Franciaországban 15 év alatt lehet bűntény a szexuális viszony, de 18 év alatt tilos a prostitúció, a központi kérdés, hogy a két sztár tudta-e, mennyi idős a szexpartnere.

Állítják, nem tudták, ezt vallotta Dehar is, csakhogy 15 hónapja Ribery Münchenbe repítette 26. születésnapi partijára a lányt, és ő foglalta a repülőjegyet neki, amihez tudnia kellett a születési dátumát. Azt nem tudni, Benzemánál mi lehet a terhelő indok.

A brit Guardian úgy értesült, voltak kérdések, amikre Ribery nem volt hajlandó felelni kedden, de ügyvédje állítja, fogalma sem volt partnere koráról. (A szintén francia válogatott Sidney Govou már megússza az ügyet, mert márciusban került kapcsolatba Deharral, amikor betöltötte a 18-at.)

Ha bűnösnek találják őket, három év börtönt és maximum 45 ezer euró pénzbüntetést kaphatnak.

A nyomozás főként egy nőket futtató banda ellen irányul, amelyik a Champs-Elysées-en található Zaman Café nevű éjszakai szórakozóhelyről közvetített ki callgirlöket.

A szexbotrány az év elején robbant ki, amikor Dehar bevallotta, hogy 2008-ban - amikor még csak 16 éves volt - több válogatott futballista is fizetett neki szexért.

Ribery házas, gyereke is van, de felesége hamar megbocsátotta a kisiklást. Benzemának nincs családja.