Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Gulácsi egy félidőt védett a Liverpoolban

2010.07.22. 11:24 Módosítva: 2010-07-22 12:08:56
Gól nélküli döntetlennel kezdte liverpooli időszakát Roy Hodgson, a Liverpool az egy félidőt védő Gulácsi Péterrel 0-0-ra végzett a Grashoppersszel. A Manchester United Philadelphiában nyert, az Arsenal pedig a Szabics Imrével felálló Sturm Grazot győzte le 3-0-ra.

Nem sikerült tökéletesre Roy Hodgson bemutatkozása a Liverpoolnál, csapatával 0-0-ra végzett a zürichi Grasshoppersszel. A nagyon tartalékosan felálló Pool (Lucas volt a csapatkapitány, tőle Spearing vette át a szünetben a szalagot) fiataljaival sem vallott szégyent, több helyzete volt, mint a svájciaknak, de gólt nem sikerült szereznie.

A tiszta fekete idegenbeli szerelésében játszó Liverpool meccskeretében nemcsak a tartalékból felhozott játékosok szerepeltek, hanem néhányan az akadémiáról frissen kikerültek közül is. Gulácsi Péter majdnem egy teljes félidőt védett a szünet után, sok dolga nem akadt, mivel a Liverpool irányította a játékot. Amit kellett, megoldotta.

Bemutatkozott az ingyen megszerzett Joe Cole is, pályára ugyan nem lépett a Poolban, de a Daily Mail szerint a meccs legizgalmasabb pillanata az volt, mikor a padról felállva visszapasszolt egy kirúgott labdát.

Második mérkőzését is megnyerte az ötmeccses haknitúrán szereplő Manchester United, ami 45 ezer néző előtt a hazai Philadelphia Uniont verte. Alex Ferguson fiatal csapatot küldött ki, a mérkőzést első United-góljával Gabriel Obertan döntötte el.

Az Arsenal könnyedén lépte le a Szabics Imrével felálló Sturm Grazot (0-3), a magyar csatárnak hiába voltak helyzetei, gólt nem sikerült szereznie. Az Arsenal legjobbja Samir Nasri volt, aki két gólt szerzett, köztük egy gyönyörű szabadrúgást.

Az Arsenalban is bemutatkozott néhány fiatal, a harmadik gólt Henri Lansbury szerezte Jay Emanuel-Thomas passzából, és lejátszotta első meccsét a Bordeaux-tól szerződtetett Marouanne Samak is, akinek voltak helyzetei, de a gól még nem jött össze neki. A hírek szerint jól megértette magát társaival, fejesét a gólvonalról mentették.

Törökországban valamilyen furcsa okból úgy gondolták, jó ötlet felkészülési meccset lekötni a Fenerbahce és a Galatasaray között. Az egymást gyűlölő csapatok barátságos mérkőzésén természetesen botrány tört ki, előbb a pályán (Sahin 14 perc alatt összerugdosott magának egy piros lapot), majd a lelátón, ahonnan folyamatosan záporoztak a pályára a székek, pénzérmékm mobiltelefonok. Emberhátránya ellenére a Galata nyert Santos góljával.