Sára, Márió
2 °C
6 °C

Maradona: Ne aggódjatok, maradok!

2010.07.22. 12:44
Diego Maradona ugyan a szerződését még nem írta alá, de egyeztetett a szövetséggel, és úgy döntött, elfogadja a szerződéshosszabbítást, további négy évig irányítja az argentin válogatottat.

Bár hivatalos bejelentés csak hétfőn lehet, Diego Maradona szinte biztosan argentin kapitány marad. A világbajnokságon elbukó edző telefonon beszélt a szövetség elnökével, majd azt üzente a drukkereknek, „ne aggódjatok, maradok”.

A szövetségtől úgy nyilatkoztak, Maradona megérdemli az esélyt, hogy folytassa a megkezdett munkát. A szurkolók a világbajnokság kudarca ellenére is kiálltak a játékosként vb-győztes Maradona mellett, 20 ezren fogadták a hazatérő válogatottat, szinte könyörögtek neki, maradjon.

A Gazzetta Dello Sport megemlíti, hogy a csőd közeli állapotban levő argentin szövetségnek sok választása nincs: Maradona érkezésével komoly szponzorok álltak a válogatott mögé, akik azonnal visszalépnek, ha a klasszis lemond, esetleg leváltják.

Ha Maradona szerződését valóban meghosszabbítják, a jövő évi Copa Americára és a 2014-es brazíliai világbajnokságra is ő vezetheti ki Argentínát.