Erik, Alexandra
EUR 382,86 Ft
USD 364,13 Ft
9 °C
23 °C

Egervári volt már vb-n magyar válogatottal

2010.07.23. 17:05
A magyar labdarúgó válogatott új edzője, Egervári Sándor ott volt a csapat stábjában, amikor utoljára vb-n jártunk: 1986-ban pályaedzőként dolgozott Mezey György mellett. Az Erwin Koemant váltó szakembert hatszor választották az év edzőjének, háromszoros magyar bajnok, az U20-as válogatottal 2009-ben bronzérmet szerzett a korosztályos világbajnokságon.

A Magyar Labdarúgó Szövetség közös megegyezéssel menesztette Erwin Koemant, és Egervári Sándort bízta meg a magyar felnőtt válogatott irányításával.

A hatvanat néhány héttel ezelőtt betöltő szakember egy éven belül másodszor vált fel válogatott élén holland szakembert: 2009 augusztusában az U20-asokat vette át Wilco van Buurentől.

Egervári játékospályafutását budapesti kluboknál töltötte, hátvédként 161 NB I-es meccse volt a Honvédnál, illetve az MTK-nál. 31 évesen már az európai ranglistát vezető magyar válogatott stábjában dolgozott, az 1986-os világbajnokságra kijutott csapat pályaedzője volt dr. Mezey György mellett.

A mexikói vb után Kuvaitban és Szaúd-Arábiában is edzősködött, magyar kluboknál segédedzőként, pályaedzőként vállalt szerepet. Első vezetőedzői megbízását itthon 1993-ban kapta, a BVSC-t irányította, 1998-ban már az MTK-val nyert magyar bajnokságot. A következő állomás Dunaújváros volt, ahol egy bajnoki cím és egy ezüstérem mellett az év edzőjének választották.

2003-ban újra az MTK-val nyerte meg a magyar bajnokságot, és újra a legjobbnak választották az edzők között. Dolgozott a Vasasnál, majd Győrben, ahonnan nem a legszebben, de annál emlékezetesebben, egy rajzolt pöccsel búcsúzott, de 2009 nyarán munka nélkül állt, amikor az U20-as válogatottól elbocsátották Wilco van Buurent.

Egervári szűk másfél hónapot készült együtt a csapattal, az egyiptomi világbajnokságon mégis a magyar futball elmúlt 25 évének legnagyobb sikerét aratta, bronzérmet szerzett.

2009-ben megkapta hatodik Év Edzője-díját. A szövetségi edző azóta az U21-es és olimpiai válogatott megbízott vezetőjeként is dolgozott, jól áll az Eb-selejtezőkön, ami olimpiai kvalifikációs torna is egyben.

Egervári Sándor a TF-en szerzett diplomát, megvan a jelenleg elérhető legmagasabb edzői képesítése. Első meccse Anglia ellen lesz a Wembley-ben a válogatottal, augusztus 11-én, majd szeptemberben kezdődik a selejtezés a 2012-es Európa-bajnokságra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek