Ágnes
-1 °C
2 °C

Igy tizenegyest még senki nem rúgott

2010.07.25. 12:00
A spanyol tinédzser mozdulatát nézni furcsa, megcsinálni irtó nehéz lehet. Neki sikerült, tétmeccsen, korosztályos Eb-n.

Elképesztő tizenegyesgólt lőtt a spanyol U19-es válogatottban Ezequiel Calvente az olaszoknak az Európa-bajnokságon. Csapata utolsó csoportmeccsén 2-0-nál lökték föl a 19 éves támadót, aki el is végezte a büntetőt.

Aki ismeri a tehetséget - nem lehettek sokan -, már sejthetett valamit, mert Calvente ballábasként a labdától balra helyezkedett a nekifutáshoz, vagyis bal külsővel vagy jobbal kellett rúgnia - mindkettő igen valószínűtlennek látszott.

Calvente nekifutott, bemutatta a testcselt balra, mintha jobbal a jobb felsőbe akarna bombázni, csakhogy az egyértelműnek tűnő mozdulatsort megszakította, és - testét egy pillanatra szinte kicsavarva, már-már természetellenesen - bal belsővel lőtt a bal felső sarokba.

Büntetője védhetetlen volt, az olasz kapus már elment a testcselre.

Calvente, a másodosztályú sevillai Betis futballistája másodszor szerepelt a korosztályos válogatottban, ami háromból három mérkőzést nyerve jutott tovább az Eb-n.