Ágnes
-1 °C
2 °C

Félcsapatnyi futballistát ad el a ManCity

2010.07.26. 11:49
Hazai futballisták kellenek a Premier League-be, így a Citynél kell a hely az új sztároknak: mennek a nem rég megvett B-kategóriások és Robinho.

Jelentősen átalakul a Manchester City, hogy a csapat megfeleljen a labdarúgó Premier League játékosállományra vonatkozó új szabályainak.

Az előírások szerint a bajnokságba minden klub 25 futballistával nevezhet, közülük nyolcnak hazai nevelésűnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy 21 éves koruk előtt legkevesebb három szezont angol vagy walesi csapatnál kellett eltölteniük. Az új szabályozás egyik legnagyobb károsultja a Manchester City, 37 fős felnőtt keretéből kell lefaragnia.

Lapértesülések szerint Roberto Mancini csapatából távozhat Craig Bellamy, Nigel De Jong és Stephen Ireland is. Bellamyt 14 millió fontért igazolták le, eladási árát viszont csak 4 millióra becsülik. Viszi a pénzt Nigel De Jong is, aki 16 millióért érkezett, távozásával csak 11 millió folyhat be. Sokkal jobb üzlet Ireland eladása, akit ingyen igazoltak, most viszont 12-15 millió fontért kelhet el.

A Laziótól érkező szerb Aleksandar Kolarov megszerzésével veszélybe került Wayne Bridge pozíciója is, az angol válogatott játékos nem biztos, hogy megelégszik a csere szerepével. Amennyiben elmegy, a City 7 millió fontot remélhet, a Liverpool vinné is. A Chelsea korábbi játékosa tavaly 10 millióért költözött Manchesterbe.

Szakértők szerint a védekező középpályások közül Pablo Zabaleta és Vincent Kompany is távozhat a Citytől.

Kényes kérdés a brit rekord 32,5 millióért megszerzett Robinho. A brazil csatár kölcsönben a Santosban futballozik, és nem is akar visszatérni Európába, míg nem talál magának új csapatot. A manchesteri vezetés becslések szerint 20 millió fontért tudná eladni őt.

Távozhat Shaun Wright-Phillips is, akit ugyanazon az áron - 9 millióért - menne el, amennyiért vették. A Manchester City veszteségei az eladások után akár a 40 millió fontot is elérhetik, de a csapatba 2008 augusztusában bevásárolta magát az Abu Dhabi Group: az utóbbi két évben jelentős kiadásokkal bővült a keret.

A Manchester City eddig Kolarov mellett a Valencia játékosát, David Silva és Yaya Tourét igazolta, előbit 24 millió fontért. Nagyon közel állnak James Milner megszerzéséhez is, az Aston Villával a pontos vételárban nem sikerült még megállapodni.

Szó volt még az interes Mario Balotelli, valamint a Telegraph értesülései szerint Fernando Torres leigazolásáról is. Az esetleges érkezésükkel további játékosoktól lesz kénytelen megválni a klub.