Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Gera szívesen tér vissza a válogatottba

2010.07.29. 15:57
A múlt pénteken kinevezett futballkapitány, Egervári Sándor elérte, hogy a legjobb magyar játékos, gera Zoltán játsszon a válogatottban. Augusztus 11-én Angliában játszik a csapat.

A válogatott korábbi csapatkapitánya, Gera Zoltán tavaly ősszel a dánok elleni vb-selejtező előtt hagyta el váratlanul a csapatot, mert a keretbe sem nevezte őt Erwin Koeman kapitány, a lelátóra pedig nem akart felülni.

Nem indulatból döntött, nem értett egyet a holland szakemberrel, távozásával egyúttal lemondott a válogatottságról.

A futballista azóta többször is kijelentette, tudja, neki kell lépnie, és ha megérett az idő rá, akkor meg is hozza a megfelelő döntést.

A múlt pénteken az új szövetségi kapitány, Egervári Sándor a kinevezésekor bejelentette: megkeresi Gera Zoltánt, és egyeztet vele a visszatérésről.

Egy másnapi, rövid telefonbeszélgetés végén abban maradtak, hogy személyesen folytatják, erre a találkozóra csütörtökön került sor Londonban.

"Hosszan, részletesen vázoltam Zolinak a magyar futballban végbemenő változásokat – mondta utána Egervári Sándor az MLSZ honlapjának. – Szóba került az új vezetés programja, és természetesen felvázoltam, hogy milyen elképzelések mentén szeretném felépíteni az új válogatottat, majd beszélgettünk szakmai kérdésekről is. A végén Gera Zoltán kijelentette, hogy ha meghívót kap a keretbe, akkor szívesen csatlakozik a csapathoz."

A válogatott augusztus 11-én Angliával, a londoni Wembley-ben játszik barátságos mérkőzést.

A 31 éves futballista 2002. február 13-án, Limasszolban, egy Svájc elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, s eddigi 62 fellépésén 18-szor volt eredményes.