Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szabadlábon a futballisták Tysonja

2010.07.30. 13:32
Kilenc hónap raboskodás után csütörtökön elhagyhatta a börtönt Marlon King, a Wigan játékosa. A jamaicai futballista számtalan alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, ez már második börtönbüntetése volt. A Wigan elnöke, Dave Whelan megbocsátott a csatárnak, de nem veszi vissza a keretbe.

Marlon King, a Premier League-ben szereplő Wigan csatára jó magaviselete miatt kilenc hónap börtön után tegnap szabadult. Eredetileg 18 hónapra ítélték testi sértés és szexuális erőszak miatt.

A csatárnak számtalan kihágása, szabály- és törvénysértése volt, 1994. óta összesen 14 eljárás indult ellene csalásért, ittas vezetésért, gyorshajtásért, orgazdaságért és súlyos testi sértésért.

Játékostársaival is akadtak problémái. Még a Hull City színeiben futballozott, mikor egy kaszinóban lefejelte csatártársát, Dean Windasst.

Megkapta már az összes böntetési tételt: pénzbírság, közmunka, jogerős börtönbüntetés.

Első alkalommal 2002. májusában ítélték el 18 hónapra, ezt később kilencre csökkentettek, végül 5 hónap elteltével feltételesen szabadlábra helyezték.

Nem sokat tanult az esetből, 2008. decemberében szexuálisan zaklatott, majd súlyosan bántalmazott egy húszéves egyetemi tanulót a londoni Sohóban.

Ezért ismét 18 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, de 9 hónap elteltével tegnap kiengedték.

000 DV476530

Korábban Dave Whelan, a Wigan elnöke amellett kampányolt, hogy a játékost örök életére tiltsák el a futballtól. A szerződését is azonnal hatállyal felbontotta, és indítványozta, hogy minden, a Premier League-ben szereplő játékost vegyenek nyilvántartásba, melyben rögzítik a labdarúgók egészségügyi beavatkozásait, sérüléseit, és törvénybe ütköző cselekedeteit.

2008 decembere óta némileg enyhült az álláspontja.

„Marlon letöltötte a büntetését, biztos vagyok benne, hogy ezúttal megtanulta a leckét és levonja a szükséges következtetéseket. Korábbi szavaimmal ellentétben megbocsátok, sok sikert kívánok neki a folytatáshoz. Viszont fenntartom, hogy a Wiganhez soha nem térhet vissza."

A játékos ügynöke, Tony Finnigan biztos benne, hogy gyorsan talál majd klubot ügyfelének, de konkrét nevek egyelőre nem hangzottak el.