Halálra röhögtem magam az eltiltáson

2010.08.18. 11:48 Módosítva: 2010.08.18. 11:49
A dél-afrikai világbajnokságon a szövetségi kapitányt durván elküldő játékost tizennyolc meccsre tiltották el, a csatár nem tudja komolyan venni a határozatot, a vezetőket bohócoknak nevezte.

Gúnyosan fogadta eltiltását Nicolas Anelka, akit a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) 18 válogatott mérkőzésre tiltott el a világbajnokságon miatta kialakult botrány miatt. A Chelsea támadója az azóta leváltott Domenech szövetségi kapitányt küldte el a kurva anyjába, ezután alakult ki nagy botrány a csapat körül. "Micsoda képmutatás csak azért, nehogy presztízsveszteség érje őket! Igazi bohócok ezek az emberek, halálra röhögtem magam".

Anelka már a dél-afrikai vb alatt mondta, a válogatott neki már csak történelem (a 2006-ban döntős franciák egy ponttal és egy rúgott góllal estek ki, utolsók lettek csoportjukban). A mexikóiak elleni mérkőzés szünetében szólt oda Raymond Domenech szövetségi kapitánynak, ez után a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. A játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Patrice Evrának csapatkapitányként, Franck Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Eric Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárómeccsen, Jeremy Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

Az FFF fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Evra öt, Ribery három, Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, Abidal nem kapott büntetést.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai vb-n.  • Hírek
  • Hírek