Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Kaszálni akar Némethen a Liverpool

2010.08.19. 11:50
Két görög csapat fut versenyt Németh Krisztiánért, de akár egy spanyol élvonalbeli klub lehet a nevető harmadik. A Liverpoolnak csütörtök délelőtt tett írásos ajánlatot a Panathinaikosz, nagy esély van arra, hogy a csatár Athénban maradjon, de biztosan nem az AEK-nél.

A 21 éves Németh Krisztián talán élete legfontosabb szerződéskötése előtt áll, hiszen a Liverpool értékesíteni szeretné.

Az angol klub vezetése szóban már meg is állapodott Németh átigazolásáról az Olympiakosszal, de a csatár menedzserétől, Kövesdi Viktortól azt az információt kaptuk, hogy egy másik klub ennél megfelelőbb ajánlatot fogalmaz írásban az angoloknak.

Kövesdi nem erősítette, hogy ez a másik klub a görög bajnok, és a BL-ben érdekelt Panathinaikosz lenne-e - az Index azonban így tudja -, azt azonban tudatta, hogy egy spanyol élvonalbeli csapat is képben van.

„Az Olympiakosz olyan ajánlatot tett, amelyik már tetszett az angoloknak. A klubbal hamarosan személyesen is egyeztethetünk, hiszen Némethnek is vannak igényei, amelyeket mi képviselünk.”

Németh Krisztián
Németh Krisztián

Kövesdi szerint árnyalja a képet, hogy még mindig nem tudják az angolok, milyen formában szeretnének túladni Némethen. Van egy olyan opció, hogy végleg eladják, de van egy olyan szerződéstervezet is, amelyikben rögzítenék a visszavásárlási jogot. Emellett az sem kizárt, úgy adják el, hogy az esetleges továbbeladásból is részt kérnek.

„Egyáltalán nem biztos, hogy a héten vagy a jövő héten eldől Krisztián sorsa, lehet, hogy az utolsó pillanatig, vagyis augusztus 31-ig kivár a Liverpool, minél többet szeretne kapni érte."

Még két másik magyar válogatott játékos jövője is tisztázódhat a napokban. Vass Ádámot a feljutó Bresciától szívesen megvásárolná a középcsapatnak számító Parma, illetve Rudolf Gergelyt is kölcsönadhatja a Genoa. (A csatár a pepsifoci szerint nemet mondott a Leccének.)