Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Megműtötték Törőcsik Andrást

2010.08.27. 19:05
Az Újpest legendás játékosa csütörtökön kapott agyvérzést, a műtétet jól tűrte, állapota stabil, megnyugtató.

Törőcsik Andrást, az Újpest legendás futballistáját pénteken megműtötték a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központban. Az 55 éves Törőcsik csütörtökön kapott agyvérzést, otthonában elesett, agyában vérrög keletkezett.

A kórháztól az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 55 éves Törőcsik csütörtökön került az intézménybe "a közelmúltban elszenvedett fejsérülés következtében kialakult koponyaűri vérzés kezelése, szükség szerinti műtéti ellátása céljából". A kontrollvizsgálatok után pénteken a műtét mellett döntöttek a Honvédkórház orvosai.

"A koponyaűri traumás eredetű vérzést eltávolítottuk. A beteg a műtétet jól tűrte, stabil, megnyugtató általános állapotban kórházunk intenzív terápiás osztályán ébred" - olvasható a Dr. Bazsó Péter orvosigazgató által jegyzett közleményben.

Az Újpest egyik legkiválóbb futballistája 1976 és 1984 között összesen 45 alkalommal lépett pályára a válogatottban, 12 gólt lőtt, két világbajnokságon is részt vett. A Kesének is becézett játékos kiismerhetetlen cseleivel, parádés lövőtechnikájával vált a lila-fehér drukkerek egyik legnagyobb kedvencévé.