Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Orbán: Van esélye a magyar futballnak

2010.09.02. 16:33
A miniszterelnök szerint tudatos nevelőmunka, elkötelezett kormányzat kell, hogy újra a nemzetközi élvonalba tartozzunk, már minőségi változás, hogy Csányi Sándor az MLSZ elnöke.

Orbán Viktor a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián csaknem egyórás interjút adott a Sport1-nek, a miniszterelnök szerint tudatos nevelőmunkára, elkötelezett kormányzatra és felelős sportszövetségre van szükség, hogy újra az elitbe tartozzunk.

A politikus élete nagy szenvedélyének nevezte a focit, arra buzdította a fiatalokat, akkor is futballozzanak, ha később nem lesz élsportoló belőlük. A futball ugyanis jellemformáló, csökkenti a mai fiatalokra leselkedő veszélyeket azzal, hogy "fegyelemre, bajtársiasságra, odaadásra" nevel.

Orbán úgy vélte, nemcsak a futballban, hanem az élet minden területén sok tehetséges és jóakaratú ember van az országban, de egy központi erőnek kell megszerveznie, hogy a jó szándék és a tehetség ne vesszen el. Ebben szerinte minőségi változást hoz, hogy Csányi Sándor lett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

A miniszterelnök kiemelte, kormánya sportbarát kormány; ha egy megbecsült hazai sportág letesz az asztalra egy 5-10 éves fejlesztési tervet, akkor a kabinet oda fog állni mellé, és támogatni fogja. Minden a koncepción, a fejlesztési tervek minőségén múlik.

D  OB20100724033

Komoly kulturális problémának nevezte a lelátókon megfigyelhető "ócsárló" szurkolói magatartást, amely nem engedi, hogy egy-egy hazai futballmérkőzés békés, családi hétvégi eseménnyé váljon, ezen feltétlenül változtatni kell.

Az Orbán Viktorral készült interjú péntek 18.00 órától látható a Sport1-en, írásos kivonatát csütörtökön tették közzé a www.orbanviktor.hu honlapon.