Géza
-11 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Jövő hétre kiderül, volt-e szurkolóverés

2010.09.10. 15:53
A magyar-moldáv Eb-selejtezőt biztosító őrző-védő cég nem válaszol, az Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen vizsgálódik, eredmény néhány napon belül várható.

Az MLSZ-szel közös vizsgálatot folytat le a magyar-moldáv Eb-selejtezőn történt szurkolóverések miatt a válogatott meccseinek őrzésére szerződött Valton Security Kft.

A cég vezetője írásban és szóban feltett kérdéseinkre nem válaszolt, udvariasan, de határozottan kijelentette, információt nem adhat, a futballszövetséggel közös vizsgálat eredményéről az MLSZ tájékoztatja a közvéleményt, eredmény a jövő hétre várható.

A keddi válogatott meccsen nem nyitottak ki minden kaput, a beléptetés elhúzódott, a meccs 20 perce ment, mikor még ezrek vártak a bejutásra. A beléptetést intéző cég emberei földre rántottak, és összevertek egy szurkolót, aki megkérdezte az őrző-védőket, miért nem nyitják ki a kapu másik felét.

Az MLSZ kérte a drukkereket, hogy az alapos átvizsgálás miatt korábban érjenek ki a meccsre, a szövetség szóvivője szerint lehettek rendezési hibák, de a rossz szurkolói szokások is okolhatók a botrányért.

A válogatott Rudolf és Koman góljaival 2-1-re verte Moldovát, három ponttal negyedik a hatcsapatos csoportban, következő mérkőzését október 8-án, szintén hazai pályán, San Marinóval játssza, a mostani meccsről a beengedés miatt lekéső szurkolók ingyen mehetnek be.