Dömötör
-1 °C
14 °C

Sarkazós góllal végezték ki a Debrecent

2010.09.17. 10:43 Módosítva: 2010.09.17. 10:51
Az Európa Liga első meccsén könnyen győzött Budapesten az ukrán Metaliszt Harkiv, Eindhovenben két magyar játszott főszerepet, Dzsudzsák gólt lőtt, Koman csapata legjobbja volt, gólpasszt adott.

Nagyon erős csapat a Metaliszt Harkiv, braziljai zseniális dolgokat műveltek a Puskás-stadoinban. A 34. percben kétgólos előnyben voltak a vendégek, egyérintős passzokkal mattolták a debreceni védelmet.

Kabátot a 42. percben kiállították, a csatár nem érezte jogosnak. Állítja, az ukrán védő belefordult és ettől esett el, a játékvezető az ukránok heves reklamálása után vette elő a piros lapot. „Ahogy odamentem, hogy felsegítsem, röhögött.”

Második félidőben sarkazós góllal folytatódott az ukrán parádé, egy szögletet Edmar tett fel a bal felsőbe. A Metaliszt félgőzzel is kiütötte a Debrecent, a négy brazil négy gólt lőtt, a játéknap legnagyobb arányú győzelmét megérdemelten aratta a Metaliszt.

Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere elmondta, csapata nem tudta felvenni a versenyt: „Az első félidőben még tartani tudtuk magunkat, de sajnos 0-1 után kapufát lőttünk, majd a kiállítással megpecsételődött a sorsunk. Túlzottnak érzem a gólkülönbséget, de a Metaliszt bizonyította, nagyon jó csapat.”

Az ukránok mestere, Miron Markevics boldogan mondta, csapata történelmi sikert ért el, ilyen különbséggel még sosem tudott nyerni idegenben: „Az első gól után megnyugodtunk, a kiállítás is jól jött nekünk. Teljesen mindegy, hogy brazilok lőtték a gólokat, nemzetközi szinten is komoly győzelmet arattunk.”

A csoport másik meccsén a PSV és a Sampdoria két magyarral játszott döntetlent, Dzsudzsák és a vendégeknél Koman Vladimir is főszerepet vállalt. PSV-helyzetek után a Sampdoria szerzett vezetést, a 25. percben Koman nagyszerű beadását Cacciatore fejelte Isaksson kapujába.

Hiába játszott végig nagy fölényben a holland csapat, csak az utolsó percben sikerült egyenlíteni, egy kipattanó labdát Dzsudzsák 18 méterről jobb lábbal lőtt be. Komant a 80. percben cserélte le edzője, de a Gazzetta dello Sport osztályzatai alapján a csapata legjobbja lett, Palombóval és Gastaldellóval együtt kapott hetest. A PSV-ben Dzsudzsák és Affelay érdemelte ki a legmagasabb, 6,5-es osztályzatot.