Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

139 év alatt a Chelsea-hez fogható nincs

2010.09.20. 12:45 Módosítva: 2010.09.20. 12:46
A Premier League listavezetője öt forduló alatt huszonegyet rúgott és csak egyet kapott, öt győzelemmel vezeti a tabellát, ennyi gólt legutóbb ötvenöt éve a Wolverhampton Wanderersnek sikerült összehoznia, de ők hetet is kaptak, és nem is nyerték meg mindegyik meccsüket.

A Chelsea 4-0-ra verte a Blackpoolt az angol bajnokság hétvégi, ötödik fordulójában, Ancelotti csapata ezzel abszolút rekordot állított fel, ennyi játéknap alatt még egyetlen csapatnak sem volt ilyen jó a gólkülönbsége.

Öt forduló után tizenöt ponttal, huszonegy rúgott, egy kapott góllal áll a Premier League élén a Chelsea. Az 1871-ben indult angol futballbajnokságban még soha egyetlen csapat sem kezdte ilyen jól a szezont, az 1955-56-os idényben a Wolverhampton Wanderers ugyancsak huszonegyet lőtt öt meccsen, de hetet kapott is, ráadásul játszott egy döntetlent, és egyszer veszített.

West Bromwich, Wigan Athletic, Stoke City, West Ham, Blackpool, ezt az öt ellenfelet verte a Chelsea, egyedül a West Hamtől szedett be egyet.

A Premier League-ben egy szezonban lőtt legtöbb találatot is a Chelsea hozta össze, tavaly 103-ig jutott, és bajnok is lett. Carlo Ancelotti csapata legközelebb a Manchester Cityvel játszik, ez lesz az idei első komolyabb ellenfél.

A Wolverhampton öt meccs után a tizenötödik a bajnokságban, hatot rúgtak, nyolcat kaptak.

A Wolverhampton akkor nem lett bajnok

Az angol bajnokságot 1992 óta hívják Premier League-nek, azóta csapat sem volt, ami ennyi gólt lőtt, előtte a Wolverhampton Wanderersnek sikerült, az 1955-56 os idényben, akkor a Cardiffot például 9-1-re verték, a Manchester Citynek pedig hetet rúgtak. Kapott gól nélkül viszont egy meccset sem sikerült megúszniuk, összesen hetet kaptak, ráadásul a West Brommal ikszeltek, a Portsmouthtól kikaptak. A Wolverhampton akkor a következő fordulóban nyert, aztán vesztett, a nyolcadik játéknapon pedig éppen a Chelseat verte. A szezon végén akkor csak harmadik lett a Wolverhampton, a Manchester United nyerte a bajnokságot, a Wolves 83-at rúgott, 51-et kapott.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft