Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Ribery nem úszta meg a Messi-bokaficamot

2010.09.22. 11:27
Nagyon aggódnak a Bayern München francia szélsőjéért, Franck Riberyért, a játékos bokája kedd este kifordult. A müncheniek másik klasszis szélsője, Arjen Robben is sérült. Az első vizsgálatok azt mutatják: négy hétig biztosan nem játszhat

A Bayern München három rúgott gól nélküli bajnoki után legyőzte a keddi játéknapon a 34. másodpercben már vezető Hoffenheimet.

Az egyenlítő gólnál – a 63. percben - Franck Ribery vitte kapura a labdát, lőtt is, a lendülő jobb lába viszont alábicsaklott, amikor földet ért, teljes súlyával, lendületből ért földet kicsavarodott bokájára.

Lövése után a kapusról kipattanó labdát Müller passzolt a kapuba, ekkor a francia csatár már a fájdalomtól eltorzult arccal feküdt a földön. Ketten jöttek ápolni, azonnal mutatták, csere lesz.

„Nagyon csúnyán nézett ki, tartunk tőle, hogy hosszú időt kell kihagynia” – mondta a Bildnek Karl-Heinz Rummenigge klubelnök.

„Drámai lenne, ha sokáig nélkülöznünk kellene, de ez egy súlyos bokasérülés. Nagyon lehangolt vagyok és Franck is az” – tette hozzá Nerlinger menedzser.

Ribery bokája pont úgy nézett ki a balszerencsés pillanatban, mint a barcás Messié vasárnap, de míg az argentin megússza 10-15 napos pihenővel, a franciánál a gyors felépülést már ki is zárták.

Ribery három hónapos kihagyással kezdte az évet januárban, a Bajnokok Ligája hajrájában nem játszhatott piros lapja miatt három meccsen, így a döntőről is hiányzott.

A Bayern kedden az utolsó percben van Buyten góljával idegenben verte a Hoffenheimet.