Gyöngyi
4 °C
13 °C

Most se nyert a Barcelona Kazanyban

2010.09.29. 20:29
Szakadó esőben kezdődött a Bajnokok Ligája szerdai játéknapja, a Barcelona két héttel ezelőtti fölényes győzelme után most csak 1-1-et játszott a Rubin Kazany ellenfeleként. Mindkét gól tizenegyesből született, mindkétszer hozzáért a kapus.

Tavaly is összekerült a Bajnokok Ligája csoportkörében a Barcelona és az orosz Rubin Kazany, a katalánok egyik meccsen sem tudtak nyerni. Hazai pályán kikaptak 2-1-re, idegenben nem volt gól.

A két csapat ereje most is nagyjából hasonló, pár játékos cserélődött csak. A Barcelonánál Messi hiányzott, pontosabban a kispadon kezdett.

Félóra játék után szerezte meg a mezőnyben egyenrangú Rubin a vezetést. Dani Alves szabálytalankodott, az ecuadori Noboa nem helyezte igazán jól a labdát, ami megpattant Victor Valdes lábán, és onnan vágódott a jobb felső sarokba.

Negyedóra telt el a második félidőből, amikor a Barca egyenlített. A vendégcsapat is büntetőt kapott, Iniesta harcolta ki - Szalukvadze vitte földre, miután betört a tizenhatoson belülre -, David Villa lőtte be. Labdájához hozzáért a kapus, de kiütni már nem tudta.

Még ugyanabban a percben Guardiola becserélte Messit Mascherano helyére, amivel üzente: nem elégszik meg a döntetlennel, bár nyilván a cserét még akkor határozta el, amikor hátrányban volt csapata.

A győzelem azonban nem lett meg, a hajrában a katalánok öt percenként lőttek szögleteket, de egyik sem volt igazán veszélyes.