Álmos
0 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Leisztinger a Haladást is megvenné

2010.10.14. 11:50
A másodosztályú Diósgyőr után az élvonalbeli Haladás is Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe kerülhet,a futballcsapat támogatása mellett érdekes lehet neki a MÁV-ingatlanok - a Rohonci úti stadion, a Kondics utcai edzőpálya, a Cirkusz tér a Sportligetben - megszerzése is.

A diósgyőri futballklubot a csődtől, egyben a pontlevonástól mentette meg a szocialista körökhöz tartozó nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás, amikor a bajnoki rajt után pár héttel, augusztus végén többségi tulajdonos lett az általa vezetett Arago Zrt a csapatot működtető kft-ben.

Az üzletember egykor a Magyar Sakk Szövetség elnöke volt, de a futballtól ez idáig távol maradt, nem kizárt, hogy a diósgyőri szerepvállalással teljesítette Orbán Viktor kérését, miszerint a magyar futballba tőke kell, és a legtöbb csapatnál rendezett tulajdonosi háttér.

A nyugat.hu információi szerint Leisztinger Tamás most a Haladás felé fordult. A futballcsapat támogatása mellett érdekes lehet még neki a MÁV-ingatlanok megszerzése is: a Rohonci úti stadion, a Kondics utcai edzőpálya és az úgynevezett Cirkusz tér a Sportligetben.

Arról már korábban lehetett hallani, hogy Deéry Attila, a Haladás ügyvezetője, és Marton Zsolt fideszes képviselő azért lobbizott, hogy ne a város, hanem a Szombathelyi Haladást működtető kft. vásárolja meg a stadiont. A lap úgy tudja, az előző városvezetés ebbe nem ment bele, mert a kft. nem csak városi tulajdon, abban szerepelnek magánszemélyek, ráadásul továbbiak is vehetnek üzletrészt.

Leisztinger, aki Magyarország negyedik leggazdagabb embere, állítólag a spanyol Sedesa-val is kapcsolatban áll, ez a cég kapta Balatonring építését, de mivel nem kaptak állami támogatást, a Sávoly melletti motorospálya építése leállt, a jövő évi versenynaptárban sem szerepel a futam.

A MLSZ szabályzata tiltja, hogy egy tulajdonosnak két csapata legyen az élvonalban, de mivel a Diósgyőr másodosztályú, emiatt pillanatnyilag nem kell aggódnia Leisztingernek.