Szerencsétlen magyarok Spanyolországban

2010.10.18. 13:29
Pintér Ádámot kiállították, és az ellenfél egyik góljában is benne volt. Vadócz gólt rúgott, de les miatt nem adták meg.

A nyáron az MTK-ból a Real Zaragozába igazoló Pintér Ádámot az Athletic Bilbao ellen jelölték először a kezdőbe. A válogatott játékos a meccset nem játszhatta végig, az 53. percben kiállították. Az első sárgáját az első félidő végén, a másodikat a válogatott Fernando Llorente fejberúgásáért kapta.

Egy kapuskirúgásért mozdultak, Pintér lábbal nyúlt a labdáért, és megérintette Llorente arcát. A bíró a magas lábért büntetett, és felmutatta a pirosat. (A videón 2:47-nél.)

Pintérnek nem jött össze a meccs, a Bilbao - mely 2-1-re nyert - az ő rosszul kifejelt labdájából szerezte első gólját.

A spanyol első osztályban játszó másik magyar, Vadócz Krisztián sem boldog, hiába játszott remekül az Osasunában. Több nagy helyzete is volt, de szabályos gólt nem sikerült szereznie. Lőtt kapufát, ziccerben a kapu mellé fejelt, majd a 40. percben gólt is lőtt, de a bíró les miatt érvénytelenítette, tévesen (2:55-nél).Vadócz csapattársa valóban lesen volt, de mivel nem avatkozott játékba, nem kellett volna befújni.

"Nagyon sajnálom a meg nem adott gólt. Sokáig háborogtam is miatta, percekig tartott, míg túltettem magam rajta. Nem tagadom, a bíróval is veszekedtem egy darabig. Megnyerhettük volna a meccset emberhátrányban is, nagyon jól jött volna" - mondta a pepsifoci.hu-nak.

A jó játéka ellenére Vadóczot a 69.percben lecserélték, így negyedik bajnokiját sem játszhatta végig. Az Osasuna a 35. perctől kezdve tíz emberrel futballozott a Deportivo La Coruna elleni 0-0-s meccsen.

A bajnokságban hét forduló után a 18. Osasuna és a 20. Real Zaragoza is kieső helyen áll.  • Hírek
  • Bankszámla