A női Maradona kapja a Puskás-díjat

2010.11.17. 15:08
Bombagólok és hihetetlen cselsorozatok után szerzett találatok versenyeznek a FIFA Puskás-díjáért, olvasóink már döntöttek, a cselgép japán lánynak adnák a díjat.

Idén először került futballistanő az év tíz legszebb gólját szerző játékos közé a FIFA szavazásán. Nem tudjuk, hogy olvasóink ezt értékelték-e nagyra, és ezért voksoltak a legtöbben a japán Jokojama Kumira, vagy a zseniális cselsorozat után szerzett gól önmagában is elég meggyőző volt.

Jokojama Kumi Maradona 1986-os vb-döntöben rúgott góljához foghatót ért el, hat játékost cselezett ki, ez az év gólja önök szerint.

A Puskás-díj átadásakor csak a legjobbat hirdetik majd ki, de mi kiosztjuk az érmeket is.

A második és harmadik helyért Messi és Hamit Altintop gólja küzdött, néhány szavazattal a török Kazahsztánnak lőtt bombagólja futott be, így a cselező argentin csak bronzérmes lett.

A hasonló sorozatot bemutató brazil Neymar gólja viszont nem ragadta meg olvasóinkat, az utolsó előtti helyre volt jó.

A dél-afrikai világbajnokság nyitógólja, Tshabalala lövése önöknél utolsó lett, alig kapott szavazatot. A tizenhatosról megeresztett találat valóban szép, de feltehetően a listára is azért került csak fel, mert ez az első afrikai vb első, ráadásul afrikai gólja.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla