Meg akarták lincselni a gázoló futballistát

2010.11.23. 09:50
Az ukrán Szevasztopol hátvédje egy nőt és két gyermeket tarolt le gyorsulási verseny közben. Őrizetbe vették, a cellájában öngyilkos akart lenni.


Előzetes letartóztatásba helyezték Vlagyiszlav Piszkunt, a Szevasztopol futballistáját. Az ukrán legfelsőbb osztályban szereplő klub játékosa vasárnap három embert gázolt halálra, egy nő és két gyermeke az eset helyszínén vesztette életét.

Piszkun piros lámpánál találkozott ismerősével, és úgy döntöttek, gyorsulási versenyt rendeznek. Zöldnél mindketten kilőttek, az ismerős Mitsubishije került előre, a futballista BMW-jével a szembejövő trolibuszsávban igyekezett megelőzni riválisát, de elvesztette uralmát a jármű felett. A BMW felfutott a járdára, egy oszlopnak, majd egy háznak csapódott, visszavágódva tarolta le a családot. Az anya huszonhat, az egyik gyerek öt, a másik kétéves volt, mindhárman szörnyethaltak.

A vizsgálatok szerint a 24 éves játékos nem fogyasztott alkoholt. A futballista tanúvallomásában vétkesnek vallotta magát.

A szemtanúk szerint a rendőrségnek csak nagy nehézségek árán sikerült kimentenie Piszkunt a feldühödött tömegből, az áldozat hozzátartozói kis híján meglincselték. A futballista ügyvédei kérvényezték a vétkes szabadon engedését, de a hatóságok az előzetes mellett döntöttek. Piszkun a celléjában öngyilkosságot kísérelt meg.

A Szevasztopol az utolsó előtti, 17. helyen áll az ukrán Premjer Ligában. Piszkun jobbhátvédet játszott, a csapat legtehetségesebb saját nevelésű játékosának számított, tagja volt az ukrán egyetemi válogatottnak, aranyérmet szerzett a 2009-es belgrádi Universiadén, a döntőben ő lőtte az első gólt az olaszoknak.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM