Salamon
0 °C
13 °C

Projektcég alakul a DVSC-stadion építésére

2010.12.01. 10:29
A kormány elrendelte, hogy a felújított létesítmény a társaság tulajdonába kerüljön, Debrecen város üzemeltesse.

A debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója projektcég alapítása útján történik úgy, hogy arra az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogosult, a megyei jogú város a cég alapításához szükséges nem pénzbeli hozzájárulást biztosítja.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozattal a kormány elrendelte, hogy a rekonstruált sportlétesítmény a projekttársaság tulajdonába kerüljön, és a céggel kötött szerződés alapján Debrecen város üzemeltesse.

A kormány felhatalmazza a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a megvalósításra és az üzemeltetésre kidolgozott koncepciót az Európai Bizottsággal – a jogbiztonság érdekében – előzetesen informálisan egyeztesse.

A debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciójához – 2011–2012-ben két részletben – az állam a nemzeti erőforrás miniszter felügyelete alá tartozó fejezetben, összesen 12,5 milliárd forint forrás tervezéséről gondoskodik.

Kósa Lajos szeptember 23-án jelentette be, hogy a tervek szerint 2012-ben már a felújított Nagyerdei Stadionban ünnepelheti alapításának 110. évfordulóját a DVSC. Debrecen polgármestere a mostani stadion fenntartására, a legszükségesebb munkák elvégzésére még 1,2 milliárd forintot kért.