Pongrác
12 °C
23 °C

A 2. gól les volt, ha az nincs, más lett volna

2010.07.07. 00:14
Hollandia boldog, Uruguay elfogadja a vereséget, de a második gólt felemlegeti. Sneijder harmadik próbálkozásra már vb-címet akar.

Hollandia 3-2-re legyőzte Uruguayt, a dél-afrikai világbajnokság első döntőse. Az utolsó pillanatig kiélezett meccs volt, bár a hollandok már két góllal vezettek, végül a lefújásig kétségbeesetten védekeztek.

"Be kellett volna lőnünk a negyedik gólt, akkor nem kellett volna izgulnunk. Persze ez a világbajnokság, itt csak az eredmény számít" - idézte a Reuters hírügynökség Bert van Marwijk holland szövetségi kapitányt. A válogatott 1978 után játszik újra vb-döntőt: "Hihetetlen, 32 év után összejött, nagyon büszkék lehetünk, hogy ilyen kis országként is megcsináltuk".

A második gólt szerző, öt találatával a góllövőlistát a spanyol David Villával vezető Wesley Sneijder csak a fináléról beszélt: "Kemény volt, de már el is felejtettük, bent vagyunk, most már meg kell nyernünk. Annyira közel állunk, a vb-nél nincs nagyobb, ez óriási, fantasztikus".

 
Gól: Uruguay - Hollandia 1-2

"Ha már veszítenünk kellett, pont így akartunk veszíteni - nyilatkozta Oscar Tabarez, Uruguay szövetségi kapitánya. - Megmutattuk, milyen jók vagyunk, bármikor zavarba tudtuk hozni ezt a csapatot, erőnkön felül játszottunk. Azt mondhatjuk, a négy legjobb közé kerültünk, de a többiek mind európai futballnagyhatalmak. Büszke vagyok, a játékosaimtól többet nem is kérhettem volna."

 
Uruguay - Hollandia 2-3 összefoglaló

Sportszerűen beszélt, de a második gólt, aminél Robin van Persie hajszállal lesen állt, felemlegette: "Elfogadjuk a vereséget, mert az ellenfelünk jobban használta ki a helyzeteit. Most láttam, hogy a második gól les volt, ha az nincs, más lett volna. Azzal a góllal lettek magabiztosak. De mi nem adtuk föl a torna egyik legjobb, támadó csapata ellen sem, bizonyítja ezt, hogy a végén még betaláltunk".

Hollandia vasárnap este a Németország-Spanyolország nyertesével játssza harmadik vb-döntőjét.