A brazil szövetségi kapitány máris lemondott

2010.07.02. 20:23
A vébé negyeddöntőjében Brazília 2-1-re kikapott Hollandiától, Dunga azonnal felállt a kispadról.

Brazília 2-1-re kikapott Hollandiától a vébé negyeddöntőjében, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Dunga azonnal bejelentette lemondását. Távozása annyiból nem meglepetés, hogy már a torna előtt jelezte, a dél-afrikai világbajnokság után mindenképp feláll a kispadról.

Kapitánysága alatt 2007-ban Copa Americát, 2009-ben Konföderációs Kupát nyert a válogatottal, 2008-ban pedig bronzérmet szerzett az olimpiai csapattal, miután simán kikaptak Argentínától az elődöntőben.

 
Hollandia - Brazília 2-1 összefoglaló

Talán ez a vereség is közrejátszott abban, hogy sem Ronaldinhót, sem Patót nem vitte el a világbajnokságra, az ő mellőzésük miatt kritizálták legtöbbet.

 
Felipe Melo kiállítása

Irányítása alatt 49-szer nyert a válogatott, 8 döntetlent játszott, és csak 4-szer veszített.

"Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, nem erre számítottunk. Képtelenek voltunk arra, hogy megtartsuk az első félidőben elkapott ritmust és a második játékrészben is hasonlóan futballozzunk" - jelentette ki.

"Az első húsz percben boldog voltam, hogy csak 1-0-ra vezettek a brazilok, azt mondtam segítőmnek, Frank de Boernak, hogy még mindig van esélyünk. A második félidőben megmutattuk, hogy mennyire jók vagyunk. Ma este bulizunk egy hatalmasat, aztán folytatjuk a munkát és újra küzdeni fogunk" - ezek már a győztes kapitány, Bert van Marwijk szavai.  • Tippek
  • Csok