Kázmér
-1 °C
16 °C

A FIFA-főbíró elégedett a játékvezetéssel

2010.06.29. 18:28
Jose Maria Garcia Aranda szerint a bírók nagyszerűen teljesítenek, eddig alig volt téves ítélet a világbajnokságon.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke egyre nyitottabb a videobíró bevezetésére, míg a FIFA szakmai bizottságának vezetője elégedett a dél-afrikai világbajnokságon látott játékvezetéssel.

"Nagyszerűen teljesítenek a kollégák, 54 mérkőzésen mindössze négy-öt hibás ítélet született" - jelentette ki Jose Maria Garcia Aranda. A sajtótájékoztatón a főbíró szerint személyes okokból nem jelent meg az uruguayi Jorge Larrionda és az olasz Roberto Rosetti, akik nagyot hibáztak vasárnap.

A dél-afrikai vb eddigi legsúlyosabb hibái a vasárnapi két nyolcaddöntőn történtek. A Németország-Anglia mérkőzésen 2-1-es német vezetésnél Frank Lampard lövése után a felső lécről közel egy méterrel a gólvonal mögé pattant a labda, Jorge Larrionda mégis továbbot intett, a meccset 4-1-re nyerték a németek.

Néhány órával később az Argentína-Mexikó meccsen a 26. percben Carlos Tévez méteres lesről fejelt a hálóba, sem Roberto Rosetti, sem asszisztense nem látott okot a gól érvénytelenítésére. A meccset 3-1-re nyerték az argentinok. 

Joseph Blatter kedden elnézést kért a vb-n történt bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy már a jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró alkalmazásának kérdését.