Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

A fásult angolok ötlettelenül vergődtek

2010.06.18. 22:42
Anglia második csoportmeccsét sem tudta megnyerni, Fabio Capello csapata nem bírt a kulturáltan futballozó Algériával. Az angolok gyengén, ötlet nélkül játszottak, nem érdemeltek győzelmet.

Mindkét csapat lecserélte az első fordulóban nagyot bakizó kapusát, Algéria kapujában M'Bohli kezdett, az angoloknál a 40 éves David James váltotta Robert Greent. Anglia a csoportelsőségért, Algéria a biztos kiesés elkerüléséért kezdte a meccset.

Az első körben nem sokat mutató Algéria sokkal jobban játszott, kiválóan megszervezett védelmét sem a széleken, sem középen nem tudta feltörni Anglia. Fabio Capello újra az amerikaiak ellen nem sokat mutató Gerrard, Lampard kettőssel kezdett a középpályán, visszatérhetett mögéjük Barry, de több ötlet nem lett az angol támadásokban.

A visszafogott angolok között egyre bátrabban játszott Algéria, többször hosszabb ideig meg tudták tartani Anglia térfelén a labdát. Az afrikaiak taktikája tökéletesen működött, fegyelmezetten zártak vissza, mindkét szélük folyamatos mozgásban volt, a saját térfelükön azonnal letámadták az angol játékosokat.

Lampard lövésénél a félidő végén kellett először nagyot védenie M'Bohlinak, az angolok legnagyobb helyzeténél gyors vetődéssel hárított. Sem a Chelsea középpályása, sem Gerrard nem javult semennyit az első kör óta, láthatatlan volt mindkét középpályás, a kevés veszély, amit Anglia jelentett, általában a szélsőhátvédek elfutásaiból, vagy Heskey lefejelt labdáiból alakult ki.

Algéria - Anglia összefoglaló

A második félidő elején rövid időre felpörgött az angol csapat, de egy elrontott Gerrard lövés, és egy gyenge szabadrúgás után újra kiegyenlített lett a játék.

Anglia szenvedett, nemhogy beszorítani nem tudta a hibátlanul védekező Algériát, de még mezőnyfölényt sem tudott kiharcolni egészen a meccs utolsó szakaszáig.

Az utolsó negyedórára már érezhető volt a fáradtság az algériaiakon, jöttek előre az angolok, de semmi ötlet nem volt a játékukban, hiába cserélte be Fabio Capello az összes csatárát (bejött Defoe és Crouch is). A 91. percig helyzetük sem volt, ekkor Defoe jó helyzetből fölé bombázott.

A születésnapos Fabio Capello csapata fantáziátlanul, tűz nélkül játszott - kissé beletörődötten -, nem érdemelt győzelmet a kulturáltan futballozó algériaiak ellen, akik megmutatták, hogy nem véletlenül jutottak ki a világbajnokságra.

A csoport kiegyenlített, meglepetésre Szlovénia vezet, de az utolsó fordulóban továbbjuthat a két esélyes. Anglia a második körben sem nyújtott világbajnok teljesítményt.